Заняття по суботах та без деяких канікул: у Черкасах розглядають варіанти, яким буде новий навчальний рік

Заняття по суботах та без деяких канікул: у Черкасах розглядають варіанти, яким буде новий навчальний рік

Заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна поінформувала про організацію 2024/2025 навчального року в школах Черкас. Посадовиця наголосила, що навчання в школах міста Черкаси буде розпочато, як завжди – 1-го вересня.

«Проте, враховуючи критичну ситуацію з електропостачанням в країні нині та невтішні прогнози на осінньо-зимовий період, – розглядаємо різні варіанти організації навчального процесу», – зазначила Чубіна.

Зокрема, розглядають варіант відмови від осінніх та весняних канікул. Натомість у школах буде місяць зимових канікул. Також йдеться про варіант продовження зимових канікул на один місяць та закінчення навчального року не 31 травня, а на початку червня 2025 року.

Також можливий варіант збільшення навчального тижня до шестиденного, що дасть можливість скоротити термін навчання та продовжити канікули взимку ще на певний період.

«Відзначу, що всі варіанти організації навчання будуть публічно обговорені з директорами закладів загальної середньої освіти. Адже зараз стоїть одне завдання перед усіма нами – максимально забезпечити очне навчання в світловий день», – наголосила Анастасія Чубіна.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x