Черкаський національний та школа №21 уклали угоду про співпрацю

Черкаський національний та школа №21 уклали угоду про співпрацю

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 21 ім. Ю. Г. Іллєнка Черкаської міської ради співпрацюватиме з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького. Про це інформують у пресслужбі ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Відповідну угоду підписали ректор Олександр Черевко та директорка школи Вікторія Блощаневич.

Представляючи ректорату ЧНУ директорку школи, Олександр Володимирович зазначив:

– Наш університет продовжує та поглиблює співпрацю зі школами Черкас та області – це дає взаємовигідні результати. Ми долучаємо партнерів до загальноуніверситетських заходів і самі беремо участь в їхніх заходах. Двосторонній зв’язок дозволяє забезпечити якісь освіти. Це також упевнює нас у тому, що маємо з колегами-освітянами, для яких готуємо кадри, спільні погляди, бачення і мету.

І хоч ЧНУ співпрацює на підставі Меморандуму з Черкаською міською радою та постійно проводить для очільників черкаських шкіл заходи, такі деталізовані угоди передбачають адресну роботу з тим чи іншим закладом, нові підходи, впровадження дуальної освіти. Тож  дякую Вікторії Вікторівні за ініціативу.

Вікторія Блощаневич подякувала університету за спільні проєкти і сказала:

– Третина наших учнів стали вашими абітурієнтами. До цього проводячи спільні заходи, ми долучали їх до днів відкритих дверей, відвідуючи лабораторії університету. Посилювали співпрацю педагогічних працівників. Адже нашим пріоритетом є забезпечення регіонального замовлення. Ми хочемо, щоб наші діти залишалися на Черкащині й розвивали свій край. Наша школа, хоч і невелика, проте ми вкладаємо душу у розвиток дітей. Дякую, що допомагаєте нам у цьому!

Про співпрацю школи з університетом розповіла також директорка ННІ іноземних мов Людмила Швидка.

– Наш інститут, зокрема, викладачі кафедри словʼянської філології, зарубіжної літератури та методики навчання співпрацюють зі школою №21 у межах проєкту «Вища та середня школа праця заради майбутнього». Крім того, ми спільно організовуємо конкурс «Літературний Всесвіт». Багато наших колег рецензують роботи Малої академії наук, різну науково- педагогічну літературу тощо. Ця угода дасть та нашим колегам додаткові можливості, – підсумувала Людмила Володимирівна.

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x