Черкаські студенти долучились до флешмобу від Українського інституту книги

Черкаські студенти долучились до флешмобу від Українського інституту книги

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначають 30 вересня, працівники наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели низку заходів задля популяризації книг і читання.

Про це повідомляють у пресслужбі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Привітали з професійним святом працівників університетської книгозбірні студенти спеціальності «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн» та учасники буккросинг-клубу «Freebook» разом з доценткою кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Людмилою Солодкою, а  також взяли участь в книжкових активностях.

Вони ознайомилися з тематичною книжковою виставкою видань наукової бібліотеки. Випробували свої знання у «Бібліовікторині», яку організувала провідний бібліотекар та організатор культурно-масової роботи наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Людмила Макаренко.

За правильні відповіді учасники отримували книги в подарунок, що стало приємним сюрпризом для всіх, хто вирішив перевірити свої сили в цій сфері. Серед авторів художніх та навчально-наукових видань були й викладачі університету. Таким чином студенти мали можливість обрати книгу для власного дозвілля, або ж для професійного розвитку.

— У мене залишилося приємне враження про участь у вікторині, було цікаво згадати відомих українських авторів та крилаті вислови про книгу, — поділилася студентка 1-ВБ курсу Вероніка Бурдасова.

— Дуже сподобалося, як організатори підготували запитання для вікторини. Вони були різноманітними та охоплювали різні аспекти літератури. Це був чудовий досвід, — зауважила Анастасія Мельник, однокурсниця Вероніки.

На думку студентки-видавчині 4 курсу Анастасії Шості, сьогодні бібліотеки є не такими популярними, як раніше. Але завдяки цьому заходу дізналася про різні видання, які є у науковій бібліотеці.

— Було дуже цікаво перевірити себе та свої знання про світ книг, а також поповнити домашню бібліотеку цікавими та інформативними примірниками, — поділилась Анастасія Шостя.

А також доєдналися до флешмобу в соціальних мережах від Українського інституту книги «100 нових книжок» для привернення уваги місцевої влади до оновлення та поповнення бібліотек сучасною літературою.

Всеукраїнський день бібліотек став чудовою нагодою для студентів поділитися своїми знаннями та враженнями про книги. Сподіваємося, що такі заходи будуть доброю традицією і надалі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x