«Нова Доба» навчала студентів-журналістів мистецтву сторителінгу

«Нова Доба» навчала студентів-журналістів мистецтву сторителінгу

Першу менторську сесію в межах проєкту «Майстерність сторителінгу» провели в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького 4 жовтня.
Захід відвідали студенти 1-3 курсів кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

Навчальну лекцію провели в межах спільної реалізації кафедрою журналістики, реклами та PR-технологій та ІА «Нова Доба» мінігрантового проєкту «Майстерність сторителінгу» у межах проєкту «Інноваційні підходи до наукової та журналістської практики» від Чеської громадської організації «Асоціація з міжнародних питань» за підтримки Програми Трансформаційної співпраці МЗС Чехії.

Основам сторителінгу в журналістиці навчали директорка ІА «Нова Доба» Тетяна Очеретяна та голова громадської організації «Черкаський правозахисний центр», член правління Української Гельсінської спілки з прав людини Тарас Щербатюк.

Про те, що таке сторителінг ти чим він відрізняється від звичайного тексту, про важливість емоційної залученості читача, особливості написання таких історій та аспекти розкриття історій героїв розповіла Тетяна Очеретяна.

«Щиро рада можливості вкотре поспілкуватися з перспективною молоддю, яка надихає, яка дарує натхнення. Ці очі, які прагнуть нових знань, спонукають нас працювати активніше й не опускати руки», зазначила директорка ІА «Нова Доба», менторка проєкту Тетяна Очеретяна. 

Експерт менторської сесії Тарас Щербатюк  зосередив увагу аудиторії на правових та юридичних аспектах написання історій, повʼязаних із війною. Зокрема, розповів про власний досвід роботи з матеріалами про людей воєнного часу.

«І медіа, і правозахисному сектору важливо доносити людям правду. Важливо розповідати, як захистити свої права. Ми повинні зберігати певну людяність і взаємно допомагати один одному», – зазначив Тарас Щербатюк.

У межах проєкту за сприяння менторів «Нової Доби» студенти-журналісти мають створити сторителінговий контент.

Учасниця проєкту Ангеліна Бородай розповідає, що можливість створити сторителінгову історію може стати для неї новим та цікавим досвідом, а здобуті знання знадобляться для подальшої роботи в медійній сфері.

Серед запропонованих тем для майбутніх публікацій, зокрема:
— успішні історії ВПО;

— трансплантація кісткового мозку та органів – історії та успіхи;

— люди з інвалідністю – інклюзивність на Черкащині;

– ветерани війни – проблеми та досягнення;

– відновлення пошкоджених обʼєктів інфраструктури на Черкащині – розслідування;

– заробітні плати чиновників місцевого самоврядування – розслідування.

Реалізація проєкту розпочалася у вересні цього року й триватиме до березня 2025.

Нагадаємо, що проєкт «Майстерність сторителінгу» реалізується у співпраці з кафедрою журналістики, реклами та PR-технологій у межах підписаного меморандуму про співпрацю між ІА «Нова Доба» та ЧНУ.

 

Ольга Ярмолич 

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x