«Професійна комунікація: національна ідентичність у багатомовному світі»: у ЧДТУ відбулася міжнародна науково-практична конференція

«Професійна комунікація: національна ідентичність у багатомовному світі»: у ЧДТУ відбулася міжнародна науково-практична конференція

4 жовтня 2024 року в Черкаському державному технологічному університеті, за ініціативи кафедри української мови та загального мовознавства, відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Професійна комунікація: національна ідентичність у багатомовному світі».

– Сьогодні питання мови  набуло неабиякої актуальності, адже українська мова – це ознака ідентичності нашої нації, показник патріотизму, основа самобутньої культури. Усім учасникам конференції бажаю результативної роботи, адже ми маємо передати напрацювання молоді, яка гідно продовжить нашу справу, розвиватиме та вдосконалюватиме її для наступних поколінь, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ, доктор політичних наук, професор Олег Григор.

Своєю чергою очільниця кафедри української мови та загального мовознавства ЧДТУ, кандидатка філологічних наук, доцентка Людмила Сидоренко подякувала науковцям та науковицям за участь у науковій події, висловивши сподівання, що конференція стане тією платформою, яка дозволить плідно попрацювати, обмінятися ідеями, обговорити проблеми, знайти перспективні рішення актуальних питань.

Презентацією про освіту під час війни пленарне засідання розпочала докторка педагогічних наук, професорка кафедри української філології для іноземних громадян ННІ філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ганна Швець. У своєму виступі науковиця зусібіч розглянула виклики і можливості, які постають перед освітою у сьогоденні, акцентувавши увагу саме на пошуку шляхів розв’язання актуальних проблем.

Своєю чергою  кандидатка  педагогічних  наук,  доцентка кафедри психології ЧДТУ Алла Сіренко представила доповідь про розвиток особистості в контексті спілкування в цифровому просторі, спонукавши учасників до обговорення теми.

Після пленарного засідання учасники конференції продовжили роботу у чотирьох тематичних секціях: Комунікативний дизайн: новації та перспективи; Сучасний освітній процес: актуальні проблеми лінгвістики й лінгводидактики; Мовний потенціал у психолого-реабілітаційному процесі; Лінгвістика, перекладознавство та методика викладання.

Міжнародна науково-практична конференція «Професійна комунікація: національна ідентичність у багатомовному світі» успішно поєднала три наукові аспекти – лінгвістику, психологію та дизайн, ставши ідейним майданчиком для знайомств, дискусій, обміну думками  та пошуку відповідей на актуальні мовні питання.

 

За інформацією пресслужби ЧДТУ

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x