Який норматив визначений для роботодавців щодо працевлаштування осіб з інвалідністю?

Згідно вимог ст.19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, – у кількості одного робочого місця. Про це інформує Черкаське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

У разі невиконання вищезазначеного нормативу роботодавці сплачують адміністративно-господарські санкції у розмірі середньої річної заробітної плати за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування особи з інвалідністю і не зайняте особою з інвалідністю.

Порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій тягне за собою нарахування пені.

Суб’єкти господарювання, в яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, реєструються у відділенні Фонду соціального захисту інвалідів і щороку, до 1 березня року, що настає за звітним, подають відділенню Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів (форма 10-ПІ). Форма звіту затверджена наказом Мінпраці 10.02.2007 №42.

З питань правильності оформлення звіту, реєстрації у відділенні Фонду та отримання роз’яснень просимо звертатися за телефоном: 54-21-27.

Адреса обласного відділення Фонду:
18001, м. Черкаси, вул. Благовісна, 269/105

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x