За 6 днів до травмпункту звернулися близько 400 черкащан (відео)

За 6 днів до травмпункту звернулися близько 400 черкащан (відео)

Через нечищені та слизькі тротуари лише впродовж тижня травмувалися чотири сотні черкащан. Вулиці міста не прибирають від снігу, адже місцеві депутати – за яких, напевно, голосували і ті містяни, які зараз шкутильгають із поламаними через ожеледицю кінцівками – заборонили витрачати кошти на прибирання вулиць від снігу та льоду. Про це «Нова Доба» дізналася від 5 Каналу.

Їхала на роботу, а потрапила до лікарні. Світлана Артеменко зламала ногу просто на зупинці: «Виходила з маршрутки на роботу, посковзнулася і впала на зупинці – перелом, вивих, увесь комплект».

Майже тиждень у міському травмпункті – аншлаг. Щодня – близько 80 пацієнтів. Найчастіше до медиків звертаються із травмами кінцівок через падіння. \”Везла на саночках дитину, упала. Нерозчищені дороги у дворах абсолютно цього року. Я такого року ще не бачила\”, – дивується пацієнтка Юлія Рясна.

За шість днів до травмпункту прийшли майже 400 людей. А це втричі більше, ніж зазвичай. Аби надати допомогу всім пацієнтам, лікарі працюють понаднормово. У цілодобовому чергуванні і три операційні. «Наша травматологічна служба працює в посиленому складі, в посиленому режимі, працюємо без вихідних, не до 16:00, а за наявності травмованих пацієнтів», – уточнює завідувач міського травматологічного пункту Віталій Григор\’єв.

Не розчищені та не посипані спеціальною сумішшю двори та тротуари – головна причина травмувань. Люди скаржаться, що вулиці схожі на ковзанки. Місто обслуговує єдина комунальна контора «Черкаське експлуатаційне управління автомобільних шляхів». Там кажуть, упоратися з ожеледицею просто не встигають. Бо мають лише два трактори та з десяток працівників.

«Тобто всього два трактори на очистку всіх тротуарів у місті є на підприємстві \”ЧЕЛУАШ\”. Це треба в десятки разів більше людей і техніки. Тому що вручну, ви ж розумієте, ну за день квартал, може два можна», – бідкається директор КП «ЧЕЛУАШ» Олексій Мельник.
Найняти ще одного підрядника не можуть – кажуть у міськраді, адже тендер на прибирання вулиць був заблокований рішенням виконкому. Крім того, 16 січня депутати міської ради ухвалили рішення призупинити будь-яке фінансування комунальної служби у місті на весь поточний рік.

«Я не розумію, як можна проводити тендер в умовах, коли депутати зняли фінансування на весь рік. І є пряма заборона використовувати кошти на прибирання вулиць і доріг. З цієї ситуації зараз немає виходу в тій площині, яка є зараз», – пояснює директор департаменту ЖКГ Черкаської міської ради Сергій Танюк.

Тож доки комунальники намагаються побороти ожеледицю – у травмпункті збільшується кількість постерпілих на слизьких тротуарах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x