93 % канівських дітей щеплені від кору

93 % канівських дітей щеплені від кору

У п’ятницю, 2 лютого, в ході апаратної наради з представниками структурних підрозділів та керівниками комунальних підприємств міста було порушено питання протидії захворюванню канівців на кір. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Нагадаємо, в Україні спалахнула епідемія кору, що має, на жаль, і летальні наслідки. У Каневі й Канівському районі, за словами головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Валентини Андрон, випадків захворювання на кір станом на 2 лютого ц.р. не виявлено.

Утім, варто знати, що вірус кору передається повітряно-крапельним шляхом. Вберегтися від захворювання можна за допомогою профілактичного щеплення. Як повідомила В.Андрон, вікові межі дітей, які підлягають щепленню від кору дещо розширили. Так, якщо раніше щепленню від кору підлягали діти у віці 1 рік і 6 років, то наразі також можна зробити щеплення дитині у 2 роки і 7 років відповідно.

– На сьогодні 93% канівських дітей було щеплено. Також маємо 570 вакцин, тож усі бажаючі при потребі можуть прищепитися від кору, повідомила головний лікар Канівського центру ПМСД.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x