«Зіркові» автівки проїхалися Черкасами

Традиційно для нашого міста Автомобільний клуб «Черкаси» тішить цікавими подіями зі світу автоспорту. Сьогодні автоклуб був тим, хто приймав у Черкасах учасників «Зіркового ралі» – 2018. Це змагання, що проводять для класичних автомобілів «поважного» віку. Вони вже втретє відбуваються в Україні під егідою Комісії Історичних Транспортних Засобів (КІТС) при Федерації Автоспорту України (ФАУ). І вже втретє маршрут учасників «Зіркового ралі» пролягає через Черкаси. Так вулицями міста курсували 5 екіпажів-учасників. Показували свої автівки на Соборній площі, інформує власний кореспондент.

Суть змагань «Зіркового ралі» полягає у тому, що одночасно з різних міст України до фінішу стартують екіпажі з опломбованими кузовами, тобто ремонтувати автівки у разі поломки можна, але це вплине на кількість очок. Вони мають пройти визначений маршрут із мінімальною кількістю штрафів, а також прибути у визначене місце фінішу вчасно. Цього року всі 38 екіпажів-учасників мають прибути в Одесу не пізніше 18-00 13 липня.

Фоторепортаж можна подивитися тут

– Для «Зіркового ралі» ми спеціально прокладаємо складні маршрути, обираємо нелегкі дороги нашої країни. І так складається, що Черкаси – щораз опиняються у нас на шляху, – жартує Роман Щепков, голова Комітету історичних автомобілів Автомобільної Федерації України. – «Зіркове ралі» – це змагання на регулярність руху. Ми також пропагуємо коректну поведінку на дорозі й безпеку руху.

Більшість учасників стартували з міста Київ, дорогою мають лише дві зупинки – Черкаси й Шампань. Після фінішу в Одесі екіпажі відправляться в Білгород-Дністровський.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x