Якість наших душ

Якість енергії, яку ти несеш світові, – ось головне. Всі ми маємо світлу й темну сторони, демонів у душі й янголів у голові, але важливо у всьому цьому розмаїтті свого багатства бути якісним. Що це значить?

Це прощати тих, хто робить тобі зло. Так, прощати. Щиро і від усього серця, навіть знаючи, що ви цій людині не зробили абсолютно нічого, відчуваючи її спопеляючу ненависть до вас і розуміючи всі дії, спрямовані проти вас. Ходить хтось до бабок-віщунок, шаманить вам на самотність й безпліддя, насилає на вас прокльони, а ви, крізь сльози й біль, пробачаєте. Це не просто, сама знаю, і вимагає глибинного пошуку неабиякого розуміння дій цієї людини. Якість – це прощення. Тому пробачати слід навіть самих себе за те, що спричинили бажання у когось зробити погано нам. А ще – попросити пробачення у цієї людини, хоч подумки. Так, дивно звучить, правда ж? Проте це – якість. Ваша якість.

Це вміти довіряти й довірятися. Якщо ми цього не робимо, то, кажуть психологи, породжуємо у собі ще більше демонів, а ті – ще більше й більше страхів. А страх притягує страх. Тому, не вміючи довіряти собі й іншим, обтяжуючи свою душу камінцями підозр і важелями остраху, ми, зрештою, стаємо магнітом для зрад, інтриг, маніпуляцій. А якість полягає в тому, щоб бути легким. Довіряти іншим, щоб довіряли тобі й навпаки. Якість – це довірятися Всесвітові, навіть якщо хочеться керувати своїм кораблем власноруч. Та вміти довірятися хвилям життєвого моря – теж якість. Якість нашої душі бути готовою розвиватися там, де вона опиниться, незалежно від своїх бажань.

Це бути добрим, навіть якщо доводиться це добро приховувати за шаром цинізму, забудовувати стіною зі злих жартів і соціопатичних нахилів. Купити пізнього вечора під великим ТРЦ у втомленої сільської бабусі тюльпани чи волошки, додати гривню на проїзд розгубленій дитині, не брати участі в суперечках, які ні до чого не ведуть, врятувати кошеня чи просто когось вислухати у складну хвилину. Якість – це робити те, що можеш і що тобі відгукується в серці. А що це буде – залежить лише від вас.

Це бути, чи хоча б намагатися, самодостатнім.
Розкладіть себе на складові частинки. Що ви бачите? Ми – це те, що нас наповнює. Емоції, інформація, почуття, наміри й дії. Якість – це обирати для себе наповнення й мати сміливість це робити самостійно. Це бути вірним собі й своїм переконанням.

А ще… Якість – це любити серцем, а не розумом. Любити всі присутні елементи у своєму житті і кожну людину, яка трапляється на шляху. Вона може бути до вас зла, добра, незрозуміло упереджена чи просто байдужа, але ця людина прийшла до вас навчити і навчитися, тому дайте, що хоче, візьміть, що дає, будьте вдячними і любіть. Бо ж без цього буде надто порожньо, надто темно й холодно. А якість – це тепло від посмішки, слова, доторку до руки чи від обіймів наших душ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x