Вибираємо овочі на базарі та в магазині

Вибираємо овочі на базарі та в магазині

Ми хочемо, щоб фрукти і овочі, що ми купуємо завжди були свіжими, смачними і привабливими на вигляд. При виборі овочів і фруктів важливим є все: і місце, де ви купуєте продукти, і їх колір, і їх стан, а також строки збирання, метод транспортування, пакування та багато іншого. Спробуймо розібратися, як вибрати фрукти і овочі, щоб не розчаруватися і отримати задоволення від їх вживання.

Вибираючи моркву, зверніть увагу на те, щоб коренеплоди були гладкими і твердими. Моркви, що потовщена в діаметрі, краще уникати, тому що у неї жорстка серцевина і неприємний смак. Якщо ж ви купуєте свіжу моркву з грядки, у якої ще не відрізане бадилля, то обов’язково відріжте до зберігання, тому що зелень буде витягувати з моркви вологу, і вона стане в’ялою.
Намагайтеся вибирати твердий буряк, щоб у його основи, де починаються листя, були маленькі зелені пагони – це є гарантією того, що буряк молодий. Колір буряків варіюється від темно-бордового до червоного. Зберігати буряк, як і моркву, краще без пагонів. Вони витягають вологу.
Головне, на що варто звернути увагу при виборі огірків, це щоб вони не були в’ялими і занадто великими. У великих огірках зазвичай велике насіння і товста шкірка. Проведіть рукою по огірку. Якщо пухирці на ньому м’які і тонкі, стираються рукою, – значить огірок можна купувати. Якщо вони тверді, а шкірка темно-зеленого кольору – можливо такий огірок вирощений із застосуванням невідомих хімікатів.
Качани капусти повинні бути пружними, без відшарування листя. Крім того, капуста повинна бути не «жилава», щоб листя було однорідним і ніжним. Корінь капусти має бути обрізаний як можна ближче до листя, щоб максимально довго зберігати вологу і соковитість качана.
При виборі ріпчастої цибулі, приділіть увагу тому, щоб головки не були м’якими, без плям. Цибуля повинна бути сухою, з цільним золотавим лушпинням. Що ж стосується зеленої цибулі, то зверніть увагу на те, щоб пір’я було рівним, без білого нальоту і без слизу.
Натисніть нігтем на картоплину. Якщо почуєте характерний хрускіт, – значить в ній немає пестицидів. Якщо ніготь безшумно входить у бульбу, це говорить про те, що картоплю обробляли пестицидами (на азотних і мінеральних добривах). Купуючи картоплю, уважно подивіться на її колір. Вибирайте ту, на якій немає зелених плям – вони з’являються, якщо картопля довго пролежала під сонцем. Через неправильне зберігання в ній утворюється отруйна речовина соланін.
Вибирайте помідори яскраво-червоного кольору. Без зовнішніх пошкоджень. Хороші томати мають приємний аромат, властивий тільки свіжим помідором. Оскільки свіжі томати не особливо добре зберігаються, необхідно це враховувати при покупці. Помідори з хвостиками зберігаються довше, але при упаковці зверніть увагу, щоб вони не пошкодили один одного.
Плоди болгарського перцю повинні бути цілими, яскравих кольорів. Щільні на дотик. Шкірка повинна бути м’ясистою і м’якою. Якщо перець цілий – він буде зберігатися довше.
При виборі баклажанів, враховуйте наступне: шкурка повинна бути однорідною, темно-фіолетового кольору, без пошкоджень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x