Як зберегти засмагу: практичні поради

Як зберегти засмагу: практичні поради

Одна з першочергових цілей літніх поїздок – не лише відпочинок, а й гарна «бронзова» засмага. Як правильно доглядати за шкірою вдома, щоб зберегти засмагу якомога довше?

Що не потрібно робити після прийняттям сонячних ванн:
– користуватися скрабами;
– відвідувати сауну;
– вмиватися водою з-під крана, кращий засіб – чайний настій. Він добре зволожує шкіру, стягує пори і підтримує приємний відтінок шкіри;
– не варто наносити на шкіру маски з огірка та лимонного соку;
– будьте обережні зі звіробоєм: на засмаглій шкірі він мало не миттєво залишає пігментні плями.

Як зберегти і закріпити бронзову засмагу на шкірі?
Взагалі сонячні промені дуже сушать шкіру, тому після засмаги рекомендуємо користуватися зволожуючим лосьйоном або молочком. Найкраще використовувати спеціальні креми з поміткою «після засмаги». Вони містять не лише зволожуючі компоненти, але й сприяють збереженню засмаги. Для збереження засмаги на шкірі корисний вітамін А. Він міститься у молоці, яєчних жовтках, абрикосах, шпинаті, яловичій печінці, олії, помідорах. Але обов’язково врахуйте, що без олії і жиру організм не засвоює вітамін А. Також додайте в раціон побільше овочів і фруктів із високим вмістом каротиноїдів. Ці речовини надають шкірі легкий золотистий відтінок, а також сприяють омолодженню клітин.

Народні засоби
Маска з помідорів і сиру. Розітріть 1 помідор із 2 ст. л. свіжого сиру. Додайте 1 ч. л. рослинної олії і ст. л. молока. Все добре перемішайте і нанесіть на шкіру. Тримайте 15−20 хвилин. Потім змийте засіб теплою водою. Для закріплення ефекту ополосніть шкіру холодною водою.
Маска зі сметани і банана. 2 ст. л. жирної сметани або вершків ретельно розмішайте з 1 ст. л. м’якоті свіжого банана, додайте 5 крапель олії ши. Нанесіть на обличчя, тримайте 15 хвилин. Потім змийте теплою водою.
Маска з винограду, банана і вітаміну Е. 4−5 свіжих виноградин змішайте в блендері з половинкою банана, потім додайте 1 ст. л. рослинної олії, 5 крапель вітаміну Е і 1 ч. л. олії ши. Ретельно перемішайте і нанесіть на обличчя на 15 хвилин. Потім маску змийте теплою водою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x