Як заснути у спекотну ніч?

Як заснути  у спекотну ніч?

У останній місяць літа у кімнаті вночі – задуха. Заснути без кондиціонера чи вентилятора дуже важко. Якщо ви погано спите ночами або часто прокидаєтеся через духоту, а вранці відчуваєте себе втомленими і виснаженими пропонуємо
поради як заснути у спекотну ніч.

Рятуйтеся шторами. У спекотний день закрийте у спальні вікна фіранками. Тоді кімната не встигне нагрітися, а ввечері, навпаки, розсуньте завіси й впустіть туди якомога більше повітря.

Свіже повітря. Навіть якщо ви використовуєте вентилятор або кондиціонер, все одно відчиніть вікно і впустіть у кімнату більше повітря. Інакше не буде природної циркуляції повітря, а в кімнаті домінуватиме тепло від двигуна, а не охолоджене повітря.

Ні тренуванням перед сном. У спекотний день відмовтеся від фізичних вправ після 18 години. Також забудьте ввечері про «бадьорливі» напої, якщо вас хвилює питання, як швидко заснути. Після кави або міцного чаю навряд чи це вдасться.

Зробіть простий масаж, активно розтерши кінчики пальців. А також перед сном прийміть прохолодний душ.

Влітку найкраще спати на лляній постільній білизні. Льон добре «дихає» та пропускає повітря, й має чудові охолоджуючі властивості. За дві години до сну візьміть лляну ковдру, згорніть її у целофановий пакет і покладіть у холодильник. Із охолодженою ковдрою буде легше заснути. Якщо у камері замало місця, можна покласти просто наволочку.

Допоможе заснути запах ментолу. Змочіть ватний диск у ментоловій олії й покладіть поруч із подушкою.

На тарілку викладіть лід, зверху накиньте рушник і хустку. Якщо не спиться, накрийте ними обличчя.

Грілку – у ліжко. Заповніть грілку крижаною водою і прикладіть її до «точок охолодження» вашого тіла: коліна, щиколотки, зап’ястя, шию, пах і лікті. Можна також наповнити грілку прохолодною водою, заморозити її, а потім взяти в ліжко.

Освіжайте обличчя водою. Наповніть порожню пляшечку з-під парфумів охолодженою водою і тримайте її біля ліжка. Для охолодження бризніть спрей на шкіру обличчя, задню частину шиї і задню частину колін.

Їжте гостру їжу. Смакуйте гострою їжею, але принаймні за три години до сну. Це може змусити вас спітніти. А піт охолоджує тіло.

Жодних девайсів. Вимкніть усі електричні пристрої у спальні, оскільки вони виділяють тепло.

Лід і вентилятор. Покладіть повну каструлю із льодом перед вентилятором, аби в кімнаті охолодити повітря.

Пийте воду. Регулярно пийте воду впродовж дня. Але не вживайте багато на ніч. Близько 300 мл перед сном достатньо, щоб зберегти водний баланс.

Спіть внизу. Тепле повітря підіймається вгору, тож намагайтесь спати якнайнижче. Якщо у вас, наприклад, двоповерховий будинок, спробуйте спати на першому поверсі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x