У Черкасах готуються до перегонів на саморобних тачках

У Черкасах готуються до перегонів на саморобних тачках

Чи не головною подією святкування Дня міста у Черкасах 15 вересня мають стати перегони на саморобних тачках «Крутий спуск». Про цьогорічні правила та технічні вимоги до тачок розповідали сьогодні в прес-центрі «Нової Доби».

– Цього року «Крутий спуск» має бути ще крутішим і ще цікавішим, – розповідає керівник АК «Черкаси» Андрій Яроменко. – Ми працюємо над тим, щоб і глядачів було більше. Цього разу ми добавимо декілька елементів для учасників. Раніше був один трамплін, тепер їх буде декілька. Буде рампа, на яку потрібно буде заїхати. Як і минулого року вся траса буде викладена сіном. Правила не дуже відрізняються від минулорічних. Зокрема, тепер не потрібно мати кліренс 30 см, можна мати машину будь-якої висоти. Головне, щоб вона мала не більше 100 кг ваги без водія, не ширше 2 м, і мала не менше 3 коліс. І, звісно, була обладнана кермом та гальмами. Також обов’язковою вимогою є наявність лише одного пілота на борту.

Щодо самих правил проведення змагань, то, за словами організаторів, майже нічого не змінилося. Буде 3 критерії оцінки: краса машини та технічна складова; швидкість спуску; дальність заїзду по інерції після фінішу. Нагородження відбуватиметься як у трьох роздільних номінаціях, так і в сумарній.

– Я раджу звертати увагу на кожну деталь і використовувати всі креативні можливості, які є в команди, – поділився досвідом минулорічний переможець змагань Віталій Пітвало. – Щоб досягти успіху, ми будували своє авто так, щоб воно було достатньо легким, але мало велику інерцію і якомога менше опиралося повітрю. На це пішло близько трьох місяців, але як стало зрозумілим згодом, воно було варте того.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x