В області зросли ціни на сало (СТАТИСТИКА)

В області зросли ціни на сало (СТАТИСТИКА)

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що споживчі ціни по області в липні 2018 р. порівняно з попереднім місяцем знизилися на 0,4 %.

Продукти харчування та безалкогольні напої знизилися в ціні на 1,1 %. Найбільше (на 11,6–7,4 %) подешевшали фрукти, яйця та овочі. На 2,5–0,8 % знизилися ціни на рис, соняшникову олію, кисломолочну продукцію. Водночас на 5,2–2 % подорожчали гречані крупи, маргарин, сало, на 0,5–0,3 % – макаронні вироби, хліб, риба та продукти з риби. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,8 %, у т.ч. тютюнові вироби – на 2,2 %, алкогольні напої – на 1,3 %.
Одяг і взуття стали дешевшими 3 %, із них взуття – на 5,1 %, одяг – на 1,8 %.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5 % відбулося головним чином за рахунок подорожчання кам’яного вугілля на 8,6 %, а також матеріалів для утримання і ремонту житла та послуг з утримання та ремонту житла – на 1,4 % і 1,2 % відповідно.
У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,2 %, що викликано подорожчанням амбулаторних послуг на 0,5 % та фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,2 %.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,7 % в основному спричинено здешевленням автомобілів на 2 %. Крім того, паливо та мастила стали дешевшими на 0,3 %.
Ціни на послуги ресторанів та готелів зросли на 1,7 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x