Як отримати відшкодування субсидії

Як отримати відшкодування субсидії

Зміни та нововведення в програмі субсидій
Міністерство фінансів України розробило механізм модернізації державної програми з компенсації витрат на оплату комунальних послуг. Зокрема, однією зі змін є нарахування субсидій за фактичним обсягом спожитих послуг, а не за соціальними нормами на світло, воду, газ і тепло.
Перехід на грошові розрахунки за субсидіями передбачає кілька етапів проведення монетизації, а саме:
– монетизацію розрахунків за комунальними субсидіями на рівні підприємств, що надають послуги
(з 1 січня 2018 року);
– монетизацію субсидій на рівні домогосподарств.
Субсидію будуть виплачувати грошима адресно (на особисті рахунки субсидіантів), але тільки після успішного впровадження першого етапу монетизації і створення єдиного реєстру та бази даних субсидіантів.

Грошова компенсація за невикористану субсидію
Після опалювального сезону сім’ї, які економно споживали газ або електроенергію для обігріву своїх осель, отримують грошову компенсацію від держави. Організації-надавачі послуг надали до управління списки осіб, які мають право на монетизацію. Усім таким отримувачам були надіслані листи-повідомлення про необхідність звернення до управління. Урядовий проект монетизації зекономлених пільг і субсидій передбачає відшкодування вартості 100 кубів газу, або 150 кіловат електроенергії (залежно від використовуваної системи опалення).
Здійснити монетизацію залишку зекономленої субсидії та отримати грошову компенсацію за газ або електроенергію можна, звернувшись в управління соціального захисту населення за місцем проживання та надавши:
– заяву на монетизацію субсидії;
– реквізити банківського рахунку або номер поштового відділення, куди надіслати компенсацію.

Призначення, відновлення та виплата пенсій переселенцям
Відповідно до Закону України № 1706-VII від 20.10.2014 «Про забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб», постанови Кабінету Міністрів України
№ 365 від 08.06.2016 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» пенсії внутрішньо переміщеним особам призначаються і виплачуються територіальними органами Пенсійного фонду України за місцем їхнього фактичного проживання/перебування, незалежно від факту реєстрації місця проживання/перебування.
Для призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщена особа, а у визначених законодавством випадках − її законний представник подає відповідну заяву до органу, що здійснює соціальні виплати на території, де зазначена особа перебуває на обліку за місцем її фактичного проживання/перебування. До заяви додають копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та пред’являють оригінал такої довідки. Територіальний орган Пенсійного фонду України не пізніше від наступного робочого дня після отримання заяви про призначення (відновлення) пенсії надсилає запит про отримання електронної справи отримувача пенсії до територіального органу Пенсійного фонду України, де отримувач пенсії перебував на обліку, або до визначеного Пенсійним фондом України його територіального органу, якщо пенсіонер не перебуває на обліку в органах Пенсійного фонду України на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження. Протягом п’яти робочих днів із дня отримання такого запиту територіальний орган Пенсійного фонду України надсилає відповідну електронну справу до територіального органу Пенсійного фонду України, до якого подано заяву про призначення (відновлення) пенсії.
Нині органи фонду на Черкащині виплачують пенсію 3 772 особам, які мають статус «Переселенець».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x