Заступникові голови м. Черкаси загрожує до 12 років за ґратами

Заступникові голови м. Черкаси загрожує до 12 років за ґратами

За клопотанням прокуратури заступника міського голови, якого підозрюють в розтраті більш як 3 млн грн бюджетних коштів, відсторонено від посади. Повідомляють в прес-службі прокуратури Черкаської області.
Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами Черкаської міської ради, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах).

У вказаному кримінальному провадженні одному з заступників міського голови у червні поточного року повідомлено про підозру в тому, що він за попередньою змовою з керівником Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, маючи на меті розтрату бюджетних коштів на користь третьої особи, залучили до своєї протиправної діяльності приватного підприємця та її чоловіка, з якими від імені Департаменту у 2017 році уклали договори поставки товару, однак за фактичної відсутності обумовленого товару, знаючи, що вказані договори в дійсності не виконані, а товар не закуплений і не поставлений Департаменту, підписали акти прийому-передачі майна, унаслідок чого послуги підприємця були повністю оплачені Департаментом на суму більш як 3 мільйони гривень.

Наразі Придніпровським районним судом м. Черкаси задоволено клопотання прокурора та заступника міського голови відсторонено від посади.

Довідково: за вчинене підозрюваному загрожує до 12 (дванадцяти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 (трьох) років та з конфіскацією майна.

Однак із таким рішенням суду мер Черкас Анатолій Бондаренко не погоджується і вважає його суто політичним переслідуванням Ігоря Волошина, як члена партії «Батьківщина». На свої сторінці у Фейсбук він зазначив:
«Сьогодні під час засідання Придніпровського районного суду щодо відсторонення від посади заступника міського голови Черкас Ігоря Волошина вкотре побачив вибіркове застосування закону.
Суддів, в тому числі, не зацікавили мої аргументи як свідка що:
– гімнастичне обладнання, що фігурує в кримінальній справі, знаходиться в приміщенні колишнього кінотеатру «Мир», де нині підходить до завершення ремонт;
– Ігор Волошин не може впливати на працівників міськради (як свідків у справі), оскільки департаменти освіти та організаційного забезпечення не у його підпорядкуванні. Тому про ніякий тиск на них, про який говорять представники прокуратури, не може бути й мови;
– він курує департамент ЖКК, тому відсторонення Волошина від посади може безпосередньо вплинути на життєдіяльність міста.
Ще раз зрозумів, що представники прокуратури виконують політичне замовлення. А все тому, що Волошин є членом нині опозиційної політичної сили ВО «Батьківщина».
Попереду – апеляція. Переконаний, що справедливість переможе!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x