Сучасні технології у Медичному діагностичному центрі «ЛУР»

Сучасні технології у Медичному діагностичному центрі «ЛУР»

Медичний діагностичний центр «ЛУР» був заснований у 2007 році. Заклад розпочав роботу з відкриття кабінету комп’ютерної томографії, де встановили перший у місті на той час сучасний 16-зрізовий комп’ютерний томограф «Toshiba Activion 16». У 2008 році відкрили кабінет ультразвукової діагностики, де встановили сучасний апарат Xario фірми «Toshiba» з великими діагностичними можливостями. А 2013 році почали рухатися у новому направленні – дерматології. У 2017 році у закладі відкрили ще один кабінет ультразвукової діагностики з абсолютно новим сучасним ультразвуковим сканером P7 фірми «General Electric» та кабінет холтерівського моніторування.

– Послуга ультразвукової діагностики доволі поширена. Окрім традиційних методик, у нашому медичному центрі ми проводимо такі обстеження, як ультразвукова діагностика судин (наприклад, судини шиї та голови), судин нижніх та верхніх кінцівок, УЗД серця та суглобів. Ми перші у місті почали використовувати таку унікальну методику, як еластрографія щитовидної та молочної залоз. Це обстеження паталогічних утворень у молочній та щитовидній залозах, які можуть становити онкологічну загрозу для пацієнта, – розповідає Наталія Кириченко, заступник директора ПП «Медичний діагностичний центр \”ЛУР\”» – Холтерівське моніторування може бути цікавим для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Холтер – це прилад, що пише електрокардіограму протягом доби в залежності від того, яка потреба виникає у пацієнта. За його допомогою лікар виявляє, як правило, приховані проблеми, що виникають у пацієнтів у нічний час або при фізичному навантаженні. Такий же прилад є і для запису добових показників артеріального тиску. Ця послуга актуальна для людей, які мають підвищений тиск і необхідність підібрати правильну терапію та час прийому препарату.

Про комп’ютерну томографію детальніше розповідає лікар-рентгенолог вищої кваліфікаційної категорії, завідувач кабінету комп’ютерної томографії ПП «Медичний діагностичний центр \”ЛУР\”» Руслан Бербет:
– Комп’ютерна томографія – це сучасний метод діагностики. Її можна проходити людям всіх вікових категорій. Методика базується на різній здатності тканин організму поглинати рентгенівське випромінювання. Тобто, комп’ютерний томограф – це рентгенівський метод обстеження. Під час дослідження ми отримуємо зображення із роздільною здатністю від півміліметра до міліметра. Відповідно КТ дозволяє візуалізувати практично всі органи і системи.

Показання до проведення комп’ютерної томографії, як правило, визначає закріплений лікар, але лікар-рентгенолог, який проводить обстеження, може додатково коригувати об’єм дослідження та методику його проведення.

Зазвичай, КТ-обстеження проводять за направленням лікаря, але зараз доволі поширена практика «скринінгового» (огляд без чіткого діагностичного завдання) обстеження. У кожному випадку, лікар-рентгенолог сам визначає показання чи протипоказання, та пояснює пацієнту про можливості КТ чи неможливість його проведення.

Дбайте про своє здоров’я. Вчасний, точний діаг­ноз – ефективне лікування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x