Як привчити дитину до водних процедур?

Як привчити дитину до водних процедур?

Малюкам подобається плескатися у ванні, але, як тільки справа доходить до миття голови, – лунають плач і крик. Пропонуємо вам поради, як допомогти дитині полюбити водні процедури.

У ВОДІ НЕ ТОНУТЬ. Гумові іграшки – їжачки, слоненята, кошенята, поросята та інші тваринки. Діти їх обожнюють: вони прості, яскраві, приємні на дотик. Маленькій дитині слід показати, як грати з кожною іграшкою. Мочалки у вигляді рибки, морського котика чи черепашки. Малюк спочатку занурює її у воду, при цьому спостерігає, як вона наповниться рідиною, а потім стискає її в кулачках. Можна «переносити» воду за допомогою мочалки з одного відерця в інше. Невеликий надувний м’ячик розвиває координацію рухів малюка і зміцнює його м’язи. Aqua-іграшки, які «ліпляться» на будь-яку поверхню: стінки ванни, кахлі, крани. Такі ігри сприяють розвитку моторики кисті, особливо, маленьких неслухняних пальчиків. Спеціальні механічні іграшки, призначені для купання, можна давати дітям старше одного року. Наприклад, пінгвіна, який плаває на спині, смішно розмахуючи ластами. Пластмасові стаканчики різного розміру. У дитині прокидається «дух дослідника», коли він переливає воду з однієї ємності в іншу.

СЮЖЕТНІ ІГРИ. Чим старша дитина, тим цікавіше і складніше стають її ігри під час купання. У віці 2–3 років діти починають грати у життєві ситуації. «Пластмасові рибалки вирішили половити рибку, сіли в гумовий човен, попливли морем, і їм у тенета потрапила риба-кит». Усі дії потрібно здійснювати поетапно та надавати лідируючу роль дитині. А що може бути цікавіше, ніж маленькі сценки із улюблених казок: «Русалоньки», «Царівни-жаби», «Казки про рибака і рибку»..? Головне, щоб гра не перетворилася у звичайне «ляпання», а дитина опрацювала діалоги героїв.

БІБЛІОТЕКА НА ВОДІ. Якщо ваше чадо любить книжки, підійдуть пластикові або поліетиленові книжки–розкладачки. На кількох квадратиках зображені прості та зрозумілі предмети, алфавіт, цифри. Малюнки мають бути яскравими, барвистими, великими і поодинокими, щоб дитині було легше їх запам’ятовувати. У такій ненав’язливій формі гри в приємній обстановці дитина буде отримувати навчальний матеріал. «Водний світ» у ванній може стати улюбленим місцем для розвиваючих ігор. Усе залежить від терпіння і фантазії батьків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x