На Черкащині стартував олімпійський тиждень

На Черкащині стартував олімпійський тиждень

Уже цими вихідними – 8 вересня – в Україні відзначатимуть День фізичної культури і спорту, який припадає на другу суботу вересня. Традиційно в ці дні по всій країні відбуваються Олімпійські тижні – це різноманітні заходи, які спрямовані на популяризацію олімпійського руху, знайомство з видами спорту, залучення та заохочення дітей і молоді до фізичної активності та занять спортом. В навчальних закладах організовують зустрічі з відомими спортсменами, майстер-класи, руханки, проводять олімпійські уроки тощо. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

Цьогоріч на Черкащині олімпійський тиждень стартував із олімпійських уроків, які провів для школярів Олімпійський чемпіон Андрій Іванович Хіміч. Зустрічі із видатним спортсменом відбулися в Черкаській гімназії № 9 та спеціалізованій школі № 3.

Учні цих навчальних закладів мали можливість поспілкуватися з чемпіоном та дізнатися подробиці його спортивного життя. Адже Андрій Хіміч – людина-легенда, перший і досі єдиний Олімпійський чемпіон на Черкащині.

Організували таку зустріч для школярів представники відділення НОК України в Черкаській області.

Андрій Хіміч розповів, як розпочав своє шкільне навчання в повоєнній школі 1 вересня 1945 року, про саморобні ковзани та заняття лижним спортом, про навчання в університеті і перші спроби на байдарці та каное, участь у спартакіадах, перші перемоги і врешті переможні Олімпійські ігри. Також гість поділився з учнями особливостями та складнощами тренувань.

Гості вручили навчальним закладам подарунки від відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області. Зокрема для активних занять на уроках набір м’ячів, а також комплект літератури олімпійської тематики, яка дозволить краще ознайомитися із історією та сучасністю Олімпійських ігор, для облаштування олімпійського куточка – спеціальні плакати, а також сувеніри та грамоти учасника олімпійського уроку.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x