Ефірні олії допоможуть позбутися головного болю

Ефірні олії допоможуть позбутися головного болю

Головний біль є наслідком хвороби, стресу, втоми чи депресії. Нині ефірні олії широко застосовують у народній медицині для лікування різних захворювань. Завдяки своїм цілющим властивостям ароматичні олії мають властивість знімати головний біль.

Найбільш дієві суміші від головного болю:
– чайне дерево і чебрець (по 2 краплі). Ця суміш також ефективна при застудах;
– шавлія (1 крапля) і лимон (3 краплі), допомагають при болях, викликаних перепадами артеріального тиску;
– майоран, м’ята і лаванда (по 2 краплі). Ці трави корисні при спазмах;
– лимон (1 крапля), ромашка (2 краплі) і лаванда (3 краплі). Цей засіб допомагає боротися з напругою, стресами і втомою;
– м’ята (2 краплі), лаванда (2 краплі), герань (1 крапля) і лимон (1 крапля). Ефективний засіб від мігрені.

Способи застосування
Обов’язково потрібно точно дотримуватися пропорцій, і часу застосування, важливо не перестаратися, оскільки надлишком можна лише посилити головний біль.
Для масажу краще використовувати суміш із декількох ефірних олій. Наприклад, можна змішати по 5–6 крапель лавандового, ромашкового і базового ефіру.
Найкраще зняти головний болі допомагає ванна з додаванням ефірної олії. Рецепт максимально простий: наповніть ванну теплою водою і додайте туди 15 крапель олії.

Трансдермальний спосіб або розтирання найшвидше знімає головний біль. Для цього треба взяти приблизно 15 крапель олії, змішати з основою, і втирати круговими рухами в ділянку скронь, чола або потилиці. Щоб приготувати холодний компрес з ароматичними оліями, потрібно взяти холодну воду (1 склянка) і капнути в неї 6 крапель олії. Змочіть засобом невеликий рушник і накладіть його на чоло. Тривалість процедури – 10 хвилин. Компреси більш ефективні, якщо на склянку води капнути 5 крапель з підібраних комбінацій, змочити рушник, віджати та покласти на лоб. Тримати компрес п’ять хвилин.

Холодні інгаляції проводять за допомогою аромалампи. Достатньо крапнути в неї кілька крапель обраної ефірної олії, налити трохи води в чашу і підпалити свічку. Вдихати аромат необхідно протягом 20 хвилин.

Найкраще використовувати ефірні олії від головного болю в комбінації. Щоб правильно підібрати, потрібно врахувати всі особливості організму. Деякі з цих масел протипоказані при тих чи інших захворюваннях. Особливо обережними потрібно бути людям, які мають схильність до алергії. Перед використанням ефірну олію потрібно протестувати: крапніть трохи на зап’ясток і зачекайте кілька годин. Якщо не матимете алергічних реакцій на шкірі, то сміливо використовуйте. Придбати натуральні ефірні олії, адже саме натуральні продукти найкорисніші, можна в аптеках і спеціальних магазинах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x