Осіння вітамінізація організму

Осіння вітамінізація організму

Поширеною є думка, що за літо організм набирає вітамінів на цілий рік. Насправді ж, щойно людина перестає вживати в їжу свіжі овочі та фрукти, частина вітамінів «зникає» із організму і часто настає авітаміноз. Пов’язано це з тим, що деякі вітаміни легко виводяться з організму, тому що вони розчиняються у воді, а ми щодня переробляємо і виводимо до трьох літрів різноманітних рідин. Перед вами перелік водорозчинних вітамінів, які потрібно вживати восени:

Вітамін В1 (тіамін) бере участь в обміні вуглеводів, його дефіцит призводить до появи болів у м’язах, проблем із серцем і нервовою системою. Де міститься: в зародках зернових культур, печінці, пивних дріжджах.

Вітамін В2 (рибофлавін) відповідає за зір, бере участь у процесах росту. Де міститься: у дріжджах, м’ясі, молочних
продуктах, рибі, помідорах, цвітній капусті, шпинаті.

Вітамін В3 або нікотинова кислота. Дуже важливий, адже з його допомогою організм синтезує майже всі гормони. Де міститься: в кукурудзі, молоці та печінці.

Вітамін В6 бере участь в обміні жирів. Його нестача призводить до погіршення роботи серця і судин, а також до захворювання печінки. Де міститься: у дріжджах, хлібі, горіхах.

Вітамін С, або аскорбінова кислота. Найбільш актуальний вітамін, тому що його людський організм не синтезує взагалі. Щоб збагатити організм вітаміном С, їжте будь-які салати, шипшину, смородину та суницю. Аскорбінову кислоту містить варення та сухофрукти.

Вживаючи водорозчинні вітаміни, не забувайте частіше бувати на сонці. Річ у тому, що вітаміни групи Д, що відповідають за міцність кісток, синтезуються в організмі людини під впливом ультрафіолету. Також абсолютно обґрунтованим в осінній період є прийом полівітамінів. Не варто думати, що синтетичні вітаміни гірші за натуральні, просто потрібно приймати їх разом із їжею, щоб жиророзчинна частина вітамінів краще засвоювалася. Вибираючи полівітамінний препарат, орієнтуйтеся на склад, в якому мають бути перераховані вітаміни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x