На Черкащині 145 безробітних з інвалідністю пройшли профнавчання

На Черкащині 145 безробітних з інвалідністю пройшли профнавчання

Цього року послуги обласної служби зайнятості отримували майже 2 тисячі безробітних осіб з інвалідністю, 468 з них працевлаштовані за сприяння служби. Зокрема на нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю єдиного соціального внеску працевлаштовано 12 осіб з інвалідністю та 10 осіб шляхом надання одноразової допомоги по безробіттю для відкриття власної справи. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

501 особа з інвалідністю залучена до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб з інвалідністю, професійне навчання за направленням центрів зайнятості та філій ОЦЗ проходили 145 таких безробітних.

Профорієнтація є важливою умовою для професійного самовизначення осіб з інвалідністю. Спеціалісти з профорієнтації здійснюють консультування щодо вибору чи зміни професії, надають рекомендації щодо професійного вибору з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертизи, професійних інтересів, нахилів та здібностей. Тож цього року профорієнтаційні послуги отримало 1858 безробітних осіб з інвалідністю.

Станом на 1 вересня 2018 року кількість безробітних осіб з інвалідністю зросла на 35,8%, у порівнянні із відповідним періодом минулого року, та становила 888 осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x