Головні ознаки дефіциту вітаміну К

Головні ознаки дефіциту вітаміну К

Працюєте, як зненацька – кровотеча з носа. Міряєте нове взуття, нахиляєтеся – і знову кровотеча? Ймовірно, організму не вистачає вітаміну К. Цей вітамін відіграє важливу роль у синтезі білків, пов’язаних зі згортанням крові. Тому дефіцит його може призвести до інсульту, а також інших проблем зі здоров’ям.

Про нестачу вітаміну К в організмі свідчать такі симптоми:

Кровотечі. Якщо кров погано згортається, можуть виникати кровотечі. Наприклад, маленький поріз при готуванні якоїсь страви може стати серйозною проблемою, оскільки зупинити кровотечу буде непросто. Саме тому важливо перевіряти рівень вітаміну K в організмі. Пам’ятайте: якщо йдете до стоматолога чи маєте пройти певні процедури або нескладну операцію, це може мати серйозні наслідки. Варто пам’ятати про ймовірність внутрішніх крововиливів.

Синці. Менш серйозною ознакою є поява синців. Синці – це накопичення крові в результаті крововиливу. Люди скаржаться на появу синців навіть при легкому натиску. Деякі люди навіть не здогадуються, від чого міг з’явитися синець, оскільки не пам’ятають, щоб травмувалися. Якщо помітили появу таких синців, варто зробити аналіз крові, щоб перевірити рівень дефіциту вітаміну К. Вчасне лікування дає змогу контролювати свій стан, а також симптоми.

Геморагічна висипка – це поява фіолетових чи рожевих цяток у певних ділянках тіла через крововилив. На відміну від синця, ці цятки не зникають. Така проблема часто проявляється на щиколотках, оскільки це критичне місце з точки зору циркуляції крові. Цяток, що вже з’явилися, позбутися важко. Але можна зупинити їх пошинення завдяки споживанню вітаміну К. Варто розуміти, що симптоми можуть як погіршитися, так і покращитися.

Надмірна кальцифікація в суглобах. Вітамін K – це провідник вітаміну D, що відповідає за потрапляння його у правильні зони. Унаслідок цього, коли рівень вітаміну K в організмі низький,
вітамін D накопичується в неправильних ділянках організму – в суглобах та хрящах.
Щоб запобігти цим проблемам, організм має отримувати достатню кількість вітаміну K. Для цього необхідно включити до щоденного раціону зелені продукти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x