На Черкащині дозволили вилов риби

На Черкащині дозволили вилов риби

Таким чином, відповідно до підпункту 3 пункту 8 Режиму рибальства в дніпровських водосховищах у 2014 році, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики України від 13.12.2013 за №737 , зареєстрованого всМіністерстві юстиції України 30 грудня 2013 року за № 2238/24770 користувачам водних біоресурсів дозволяється на акваторії Кременчуцького водосховища відлов верховодки і тюльки дрібновічковими ятерями у період весняно-літньої заборони, під контролем органу рибоохорони. Про це «Нова Доба» дізналася в «Черкасирибохороні».

Довідково: верховодка – вид з коротким життєвим циклом, який є одним з найбільш масових на каскаді дніпровських водосховищ. За своєю біологією верховодка подібна до тюльки, проте вона характеризується більшою інтенсивністю росту – основу її популяції складають трьохрічні особини довжиною 10-12 см, за середньою масою 11-13 г. Як величина, так і стабільність показників лінійного та вагового росту свідчать про сприятливі умови нагулу верховодки у водосховищах Дніпра.

Тюлька та верховодка виступають облігатними зоопланктофагами, тобто вагомими конкурентам у харчуванні молоді інших видів риб, у тому числі і промислово цінних. Маючи підвищену репродуктивну здатність при масовому розвитку верховодка може спричинювати нестачу кормових ресурсів для молоді інших видів риб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x