Як зробити підошву взуття неслизькою

Як зробити підошву взуття неслизькою

* Найростіше довірити своє взуття професіоналам – віднести його до взуттєвої майстерні. Там на підошви вашого взуття наклеять спеціальні профілактичні наклейки, виготовлені з каучуку або поліуретану. Втім, такі наклейки можна придбати і самостійно в будь-якому магазині, де продаються засоби догляду за взуттям.

* Найпростіший спосіб зробити підошву взуття неслизькою в домашніх умовах – наклеїти на неї два шматки лейкопластиру з грубою тканинною основою. Один шматок потрібно приклеїти на носок, а другий – на підбор.

* Можна використовувати і наждачний папір. Варіантів його використання кілька: можна протирати слизьку поверхню підошви крупнозернистою наждачкою, а можна вирізати з нього шматочок розміром з каблук або п’яту і наклеїти на підошву за допомогою клею «Момент».

* Один з найпростіших способів – натерти підошву сирою картоплею.

* Якщо підошва взуття абсолютно гладка, можна спробувати створити візерунок самостійно. Це добре виходить за допомогою цвяха, розпеченого стрижня з металу або паяльника.

* Можна зробити на підошві щось подібне до імпровізованих шипів. Для цього підійдуть дрібні шурупи або цвяхи, які заганяють у підошву.

* Якщо підошва не гладка, а рельєфна, знизити ковзання допоможе часте і ретельне миття. Це потрібно для того, щоб частки бруду, що налипають, не порушували рельєф і не заважали йому виконувати протиковзку функцію.

* Можна зробити підошву не­слизькою не тільки за допомогою підручних засобів. Зараз у магазинах можна придбати накладки на взуття, які легко знімати й надягати. Вони являють собою шиповану пористу гуму, обладнану конструкцією для кріплення.

* Якщо ви лише купуєте зимове взуття, відразу зверніть увагу на підошву. Зазвичай рельєфна підошва менш слизька, ніж гладка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x