Чорнобаївська дитяча школа мистецтв відзначила 50-річчя

Чорнобаївська дитяча школа мистецтв відзначила 50-річчя

14 грудня у Чорнобаївському районному будинку культури пройшов ювілейний концерт з нагоди 50-річчя заснування дитячої школи мистецтв.
Ще до початку концерт обіцяв стати справжнім мистецьким дійством. Вже в холі на глядачів чекала виставка малюнків учнів художнього відділу, де викладачами є Інна Кириченко і Сергій Двірний. Поряд і діти, і дорослі мали змогу трішки долучитися до прекрасного, побувавши на майстер-класі зі створення пісочної анімації, новорічної листівки чи сувеніра.

А зі сцени на адресу колективу ДШМ лунало багато щирих і теплих слів від керівників району і селища, від спонсорів та колег, вихованців та випускників.
Зокрема, з вітальними словами виступили голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда, селищний голова Алла Мірошниченко, помічник депутата Верховної Ради України Володимира Зубика Лариса Малкова, депутат обласної ради Роман Буданцев, заслужений працівник культури України Борис Камінський, директор Чорнобаївського РБК Микола Бережний, керівництво Черкаського музичного училища ім. С.С. Гулака-Артемовського.

Чорнобаївська дитяча школа мистецтв відзначила 50-річчя

Грамоти райдержадміністрації за сумлінну працю, високий професіоналізм у вихованні творчої молоді отримали директор дитячої школи мистецтв Сергій Свиденко, викладач вищої категорії класу співу Тетяна Жовтова, викладач вищої категорії класу фортепіано Людмила Лисенко.

Ведучі Аня і Андрій Купчини розповіли історію музичного закладу від 1968 року і до сьогодення, що перемежовувалася фоторядом, спогадами та відеовітаннями ювілярам від вихованців, випускників, колег.

Чорнобаївська музична школа була заснована 15 серпня 1968 р. Першими були відкриті класи баяну, фортепіано, домри, які потім доповнилися класами бандури, гітари, балалайки. Першим директором музичної школи був Юрій Сажин.
Багато років школу очолював Анатолій Руденко. А з 1995 р. директором закладу є Сергій Свиденко.

Більше 40 років на викладацькій посаді працюють Тетяна Жовтова, Лариса Райман, Ніна Варварук. У свій час вагомий вклад у музичне виховання дітей внесли викладачі Катерина Войцях, Катерина Чорненко, Лідія Кіреєва.

Також у школі працюють колишні випускники Тетяна Танцюра, Алла Пхіденко, Людмила Лисенко, Тетяна Самченко, Тетяна Король, Валентина П’ятікова, Інна Кириченко. Поряд з ними викладають Олена Лобода, Вікторія Купчин, Сергій Двірний.
У 2006 р. музичну школу перейменовано в дитячу школу мистецтв. Відкрито класи сольного співу, образотворчого мистецтва, театральний клас.
У 2016 р. проведено капітальний ремонт приміщення та оновлено матеріальну базу школи.

За півстоліття титанічної праці досвідчених і талановитих викладачів зі стін школи вийшли сотні обдарованих учнів, які вражали і вражають своїми неперевершеними талантами зі сцен обласного, державного і міжнародного рівнів. Багато випускників пов’язали своє життя з музикою та мистецтвом, є студентами чи випускниками музичних училищ, вищих навчальних закладів чи працюють у школах, культурно-мистецьких закладах району, області, України. І дехто з них із задоволенням завітав на ювілей викладачів, які дали їм дорогу у мистецьке життя.
Тож концертна програма стала незабутнім яскравим видовищем – репертуарне і жанрове розмаїття від української народної пісні до творів світової класики та естрадної музики. Кожен номер вражав досконалістю і артистизмом.
Глядачі на жаліли оплесків для ансамблю бандуристів «Оберіг», тріо гітаристів, вокальних гуртів «Візерунки», «Справжні дівчата і Єфим», «Намистечко», «Країна мрій».
Порадували піснями незрівнянні Аліна Вікарчук, Руслана Татаровська, Катерина Болкуневич, Олександр Бондарчук, Юрій Кишка, Степан Кравченко, Валентина П’ятікова, Кароліна Гладка та джаз-бенд.
Зачаровувала інструментальна музика бандури у виконанні Оксани Стоян і тріо «Жадана», звучання баяна Олега Шепеля, фортепіанне тріо «Парафраз».
«Браво!» та шквал аплодисментів завершували виступ кожного виконавця.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x