Лев Хмельковський у Черкасах презентував нові книжки

Лев Хмельковський у Черкасах презентував нові книжки

У прес-центрі «Нової Доби» Лев Хмельковський, відомий український письменник, публіцист, який нині проживає в США, розповів про дві нові книжки «Родовід християнського богослова о. Олександра Меня» і «Списки службовців НКВД в Україні (1935-1939)».

Як зазначає сам автор, книжка «Списки службовців НКВД в Україні (1935-1939)» оформлена у вигляді коротких біографій. У ній він навів дані про кадровий склад службовців НКВД на території України з 1935 до 1939 року.
– Ми дуже багато пишемо про жертви – наших батьків, дідів… Раніше я видав книжку про архіви 1937 року, що КДБ передав у облпартархів. Я читав справи страчених людей. Але хто був по той бік? Це мене інтригувало, – говорить Лев Хмельковський. – Коли я дізнався, що у «Меморіалі» мають тогочасні анкети службовців, я попросив, щоб мені їх надали. Це понад 40 тисяч анкет. Із них я вибрав українські, переробив їх на довідки і переклав.

Лев Хмельковський у Черкасах презентував нові книжки

За його словами, ця книжка може стати підставою для подальших досліджень долі цих людей.

У книзі «Родовід християнського богослова о. Олександра Меня» автор описав життєвий шлях великого християнського письменника і просвітителя, котрого вбили сокирою по дорозі до храму. Як зауважив письменник, нещодавно Меня згадували як першу жертву російської православної церкви. Книга містить ілюстрації, які до цього часу були втрачені.

Письменник звернув увагу, що наразі він працює над книгою про український меморіальний цвинтар, який вміщуватиме описи понад 4 700 меморіалів.

Лев Хмельковський у Черкасах презентував нові книжки

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x