Звідки виникла «мода» на ялинки

Звідки виникла «мода» на ялинки

Звичай прикрашати ялинки увійшов у масову моду тільки після того, як цим захопилася влада. В 1846 році лондонська газета опублікувала картинку, що зображувала королеву Вікторію та її чоловіка принца Альберта (вихідця з Німеччини) біля прикрашеної різдвяної ялинки. Британський двір завжди був законодавцем моди. Завдяки Вікторії і Альберту прикрашати ялинки стало модно як в Англії, так і в Америці.

У 1891 році президент США Бенджамін Гаррісон вперше дозволив встановити прикрашену ялинку на галявині біля Білого Дому. Це дерево незабаром стало називатися Національним Різдвяним Деревом. Цікаво, що з 1901-го по 1909-ий ялинки були взагалі заборонені в Білому Домі. Річ у тім, що президент Теодор Рузвельт вважав, що, зрубуючи ялинки, американці завдавали великої шкоди лісам країни. Проте існує легенда, що діти президента мали секретну ялиночку, яку ховали в шафу, коли батько збирався зайти до кімнати.

З 1923 року Національне Різдвяне Дерево стали запалювати щорічно. Зазвичай прикрашена ялинка з\’являється перед Білим Домом рівно через тиждень після святкування Дня Подяки (відзначається в останній четвер листопада). У 1963 році ялинка з’явилася майже на місяць пізніше – 22 грудня. Це було знаком скорботи американців за убитим президентом Джоном Кеннеді. В 1979 році на честь американських дипломатів, взятих у заручники в Ірані, була освітлена лише прикраса на верхівці ялини.

Ялинку встановлюють і перед Капітолієм, де засідає Конгрес США. Щороку ялинку сюди присилає в подарунок який-небудь штат країни. Її прикрашають відповідно до традицій цього штату.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x