Як швидко підготуватися до Нового Року – поради косметолога

Як швидко підготуватися до Нового Року – поради косметолога

Косметолог Лада Подолян поділилася із кореспондентами «Нової Доби» секретами зимового догляду за собою та розповіла, як швидко підготувати шкіру обличчя до новорічного свята.

За словами косметолога, шкіру поділяють на два типи – комбінована зі схильністю до сухості або комбінована зі схильністю до жирності. Суху шкіру треба зволожувати і підживити, сальну – навпаки підсушувати та стримувати саловиділення (хоча узимку сальні залози не так активно працюють).

Основні процедури по догляду за собою можна виконати і в домашніх умовах:
– Як і до будь-якої справи, тут треба підготуватися. Спочатку, треба підібрати косметику, що саме підходить для нашого типу шкіри, а потім підготувати шкіру. Обов’язково треба пам’ятати, що зона навколо очей – дуже делікатна шкіра, і показує вік, стан здоров’я та навіть настрій людини. За шкірою навколо очей необхідно слідкувати з підліткового віку, це може бути навіть простий зволожуючий крем. Це культура правильного догляду за собою, адже обличчя – наша візитівка, – каже пані Лада.
Для домашнього догляду вона рекомендує скористатися одноразовими патчами для очей – спеціальними гелевими наліпками для шкіри навколо очей. Важливо, що з ними не можна бути в русі, а краще протягом 10-15 хвилин полежати і відпочити. Якщо з патчами під очима ходити по квартирі, вони лише розтягуватимуть шкіру і даватимуть протилежний ефект. Зверніть увагу на патчі, які накладають на контурну зону ока, вони дають ліфтинговий ефект і контурують зону навколо очей. Як альтернативу магазинним патчам у домашніх умовах можна використати шматочок картоплі, адже цей овоч гарно виводить воду з організму. Також можна скористатися косметичним льодом. Проте з ним треба бути обережною, особливо, якщо ви страждаєте на гайморит. Також можна накласти на очі ненадовго мішечки зеленого чаю.

– Пам’ятайте, що після цієї процедури важливо підживити шкіру. Наносити крем необхідно по масажним лініям – «підтягувати» до вух. Зону навколо очей масажуємо за годинниковою стрілкою. Такий масаж дуже корисний перед нанесенням на шкіру маски. До речі, витирати після вмивання обличчя необхідно акуратно також масажними рухами. Оліями я не рекомендую користуватися, адже вони блокують пори і не дають шкірі дихати. Олії необхідно комбінувати з «провідниками», щоб вони могли живити шкіру.

Для жирної шкіри Лада Подолян радить готувати маски з шавлія або кропиви, додати у них яєчний білок, декілька крапель лимонного соку. Або ж можна просто нанести на жирну шкіру взбитий у піну білок і потримати протягом 10-ти хвилин. Універсальним і «розумним» засобом є алое. Адже сік цієї рослини звужує пори, зменшує запалення, заспокоює і підсушує шкіру. До соку алое можна додавати яєчний білок і наносити як маску на обличчя.

Для сухої шкіри – домашня сметана, сир, капсула аевіта, яєчний жовток. Після 26 років можна робити желатинові маски: розвести у воді пакетик желатину, додати сік алое, капсулу аевіта, і спеціальним (не силіконовим) пензлем у декілька шарів нанести на шкіру обличчя. Перед нанесенням наступного шару зробіть паузу – 5-7 хвилин. Ця маска дає ліфтинговий ефект.

Найціннішим є те, що на ці процедури ви витратите приблизно півгодини!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x