На Кам\’янщині вшанували пам\’ять Степана Бандери

На Кам\’янщині вшанували пам\’ять Степана Бандери

18 грудня Верховна Рада України прийняла постанову про відзначення пам\’ятних дат і ювілеїв у 2019 році (№ 9234), серед яких – День народження лідера ОУН Степана Бандери (1909–1959). Уродини провідника націоналістів відзначається у перший день року – 1 січня. Про це «Нова Доба» дізналася у Департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Саме в День народження С. Бандери у Кам’янці місцеві громадські організації та осередки політичних партій разом із представниками історико-культурного заповідника провели святкові урочистості. Центральним вулицями міста був організований факельний марш пам’яті провідника ОУН, який завершився біля погруддя Т. Шевченка. Тут відбувся мітинг-реквієм.

Життєвий і революційний шлях Степана Бандери описав працівник Кам’янського заповідника Олександр Мушта. Він чітко розтлумачив присутнім на заході людям різні міфи-наклепи, складені радянською пропагандою, оповів про перипетії провідника ОУН в часи ІІ Світової війни, проінформував обставини, за яких убили лідера українського національно-визвольного руху тощо.

Вшанування пам’яті Степана Бандери завершилось спільними виконанням Гімну Організації українських націоналістів, який віднедавна (з Дня Незалежності) став офіційним маршем нової української армії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x