Виставка до 110-річчя з дня народження Степана Бандери відкрилася у Черкасах

Виставка до 110-річчя з дня народження Степана Бандери відкрилася у Черкасах

До 110-річчя від дня народження українського політичного діяча, одного з чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху Степана Бандери (1909-1959) провідний бібліотекар Наталія Громова облаштувала в читальному залі Черкаської бібліотеки ім. Лесі Українки виставку-персоналію «Степан Бандера – життя, присвячене свободі». Про це «Нова Доба» дізналася у Департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Прізвище Бандера, що перекладається «Прапор», стало його життєвим кредо. Майже всі члени сім’ї Степана Бандери трагічно загинули під час війни або перебували в концтаборах. Бандера був хорошим батьком та сім’янином. Він мав трьох дітей, а його дружина – Ярослава Бандера (Опаровська) допомагала йому у визвольній боротьбі. Бандера усе життя був прихильником збройного опору, але особисто він ніколи не був задіяний у збройному протистоянні: акції проти поляків в 30-роки він ніколи не очолював особисто, він не переховувався в криївках впродовж 40-х, як Роман Шухевич. Бандера був у першу чергу політиком.

Про непересічну особистість Степана Бандери Ви зможете дізнатися з виставки-персоналії «Степан Бандера – життя, присвячене свободі».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x