На якій відстані дивитися телевізор

На якій відстані дивитися телевізор

Телевізор і диван у вітальні традиційно розташовують так, щоб вони являли собою одне ціле. І не дивно, адже такий собі домашній кінотеатр давно став головним місцем відпочинку і розваг у багатьох оселях. Розташовувати один щодо одного ці два предмети потрібно з розумом, щоб відпочинок не затьмарився головним болем і різзю в очах.

Чомусь вважають, що чим далі від дивана стоїть телевізор, тим безпечніше це для очей. Насправді все трохи складніше. Занадто далеку й дрібну картинку важче буде роздивитися, багато деталей буде не видно. Через це буде втрачатися суть того, що відбувається на екрані, а разом з ним і настрій. Крім того, від занадто далекого зображення буде відволікати обстановка кімнати, що потрапляє на сітківку за допомогою бокового зору. Це також може перешкодити сконцентруватися на тому, що відбувається на екрані.

Якщо ж телевізор стоятиме занадто близько, то можна буде розрізняти окремі пікселі, через що зображення втратить цілісність і стане менш привабливим. Спробуйте поекспериментувати, увімкніть телевізор і поступово відходьте від нього. Зауважте, на якій відстані на картинці перестануть бути видні окремі кольорові квадратики чи прямокутнички. Це і є мінімальний проміжок між диваном і телевізором.

Насамперед на відстань між кріслом або диваном і телевізором впливає діагональ самого телевізора, гострота вашого зору і розмір пікселів. Спеціалісти визначають цю відстань просто. Вона має бути не менше як три діагоналі екрана.

Іноді потрібно брати до уваги і якість зображення. Якщо телевізор призначений тільки для перегляду фільмів формату HD і Full HD, його слід поставити трохи ближче, інакше можна не помітити дрібних деталей і різниці в якості. Якщо телевізор потрібен для перегляду в звичайному форматі, поставте його трохи далі від дивана, щоб розбиття картинки на пікселі не впадало в очі і не псувало враження від перегляду. Якщо пристрій використовується в різних режимах, варто подумати над тим, щоб мати можливість посунути або диван, або телевізор.

Якщо розташування цих двох предметів буде незмінним, варто підібрати діагональ телевізора конкретно під наявну відстань:
2–2,9 метра – 32–46 дюймів,
3–3,5 метра – 47–55 дюймів,
3,6 метра і далі – 56–60 дюймів.

Не забувайте про спосіб установлення й висоту розташування телевізора. В ідеалі він має стояти так, щоб очі глядачів дивилися в середину екрана. Якщо телевізор стоїть або висить вище, слід сісти подалі, інакше доведеться закидати голову, щоб краще розглянути зображення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x