Як доглядати за волоссям узимку?

Як доглядати за волоссям узимку?

У холодний сезон необхідно приділити ретельну увагу вибору засобів, головних уборів і температурному режиму. Але не варто впадати в депресію, адже навіть і в холодний період волосся може бути красивим і доглянутим, важливо лише слідувати деяким порадам – про них читайте далі в матеріалі.

Не нехтуйте головним убором. Якщо ходитимете вулицею без шапки взимку, ризикуєте отримати ряд неприємних наслідків, які вплинуть на стан волосся навіть після сезону холодів. Адже холод викликає звуження судин, що живлять волосяну цибулину, через що згодом може з’явитися сухість шкіри голови й почне випадати волосся.

Користуйтеся сезонними засобами догляду за волоссям. З настанням холодів волоссю потрібен особливий догляд – з посиленим живленням і зволоженням. Щоб врятувати волосся від сухості й ламкості, активно використовуйте маски, олії і зволожувальні бальзами. Як радять експерти, робити маски для волосся варто щонайменше один раз на тиждень. Так волосся не електризуватиметься. Проте якщо ця проблема все ще турбує, нанесіть трохи спрею з морською сіллю і розчешіть.

Не мийте голову занадто гарячою водою. Це призводить до сильного розігрівання шкірних покривів, шкіра голови отримує надлишок поживних речовин, що й викликає швидке забруднення. Виникає проблема перепаду температури: якщо мити голову теплою водою, різниця буде незначною, і ви не відчуєте дискомфорту при виході на вулицю. Ще одним плюсом стане те, що волосся не буде швидко бруднитися.

Уникайте «гарячих» укладок. Часте використання плойок та випрямлячів шкідливе в будь-який сезон, але при похолоданні ситуація ще серйозніша. Різкий перепад температур – холод на вулиці та спека в приміщеннях – згубно впливають на стан волосся. Якщо ж усе-таки кортить скористатися приладами для укладання, то зробити це слід хоча б за годину до виходу, щоб волосся встигло охолонути. Також, використовуючи випрямляч або плойку, не забувайте про спеціальні засоби для догляду за волоссям.

Додайте до раціону необхідні вітаміни. У стресовий холодний період для організму важливо не тільки використовувати спеціальні засоби догляду, але і зміцнювати здоров’я зсередини. У раціон слід додати лосось та інші види жирної риби. Такі сорти містять залізо, вітамін В12 і омега-3 жирні кислоти, необхідні для здоров’я шкіри голови. Також варто додати в раціон більше молочних продуктів, які містять кальцій, надають волоссю блиск і силу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x