Край наречених

Край наречених

Наразі про давні часи не йтиметься, про них можна прочитати у тижневику «Нова Доба» від 14 лютого. Згадаємо сучасніші, або й зовсім нещодавні.

Обраницею видатного вченого, лауреата Нобелівської премії Іллі Мечникова стала уродженка Попівки що на Смілянщині, Ольга Білокопитова. 30-річний біолог закохався у свою двічі молодшу студентку: не дивина ні тоді, ні зараз. Але окрім усього іншого, Ольга мала великий хист до природничих наук, тому на все життя стала науковцеві соратницею. Разом вони прожили понад 40 років і чимало з них – у Попівці, де Ілля Ілліч власним коштом збудував школу.
Сповненими драматизму були взаємини видатного кінорежисера Олександра Довженка зі ще однією смілянкою Варварою Криловою. Після цивільного шлюбу вони розлучилися, а через 6 років, проведених з іншими, знову побралися, вже офіційно. Нажаль, у період, проведений порізно, Варвара захворіла на туберкульоз кісток. Тож, щоб не завдавати незручностей вже відомому митцю, пішла від нього, залишивши листа: «Дорогий, рідний, коханий мій! Ти йдеш у великий світ. Ти віддаєш йому всього себе. Тобі потрібен друг у житті, тобі потрібна натхненниця. Коли приходиш додому стомленим, вкрай виснаженим – маєш спочити душею. Твоє серце не повинна ранити жіноча милиця…» Вони розлучилися, не розлучившись. Ще 20 літ у паспортах обох стояли штампи, що засвідчували їхній шлюб.

Дружиною знаменитого Тарапуньки, артиста Юрія Тимошенка, стала його однокурсниця канівчанка Ольга Кусенко. Вони симпатизували один одному ще студентами, але поєднання доль надовго затримала війна. Одружилися 1946-го. Такої слави як Юрій, Ольга не мала, адже тандем її чоловіка із Єфимом Березіним (Штепселем) смішив навіть Сталіна. Але й у тіні не була: зіграла понад 60 ролей у театрі та більше десятка у кіно. Щасливо прожили 18 літ, та сивина у тимошенкові вуса нічим хорошим не ознаменувалася: він пішов до молодої співачки. Вже через роки хотів повернутися до єдиного і справжнього почуття, але у відповідь почув гірке “ні”. На Байковому кладовищі їхні могили поруч, хоча навпроти…
Ніде правди діти, далеко не завжди щастя у шлюбі знаходять з першого разу. Або й з другого чи третього. Особливо таке трапляється серед «зірок». І тоді тут як тут – наші наречені.

Ось, наприклад, четвертою за ліком дружиною легенди німецького футболу, володаря «Золотого м’яча» Лотара Маттеуса стала черкащанка Ліліана-Христина Чудінова. Вони познайомилися на мюнхенському «Октоберфесті», де наша модель просто знесла дах 49-річному ловеласу. За рік з невеличким дах став на місце, пара розлучилася, але Ліліана своє отримала.
Свого часу третьою дружиною топового російського композитора Олександра Морозова – він написав пісні для усіх без винятку естрадних виконавців першої величини часів Союзу, от кого зараз не згадали б, – для того чи тієї й написав, – стала удвічі від нього молодша шанувальниця Таня з Білозір’я. Три роки пара там і жила. Син Максим народився у Черкасах. З 2002 року вже й тоді немолодий Морозов у шлюбі з Мариною Парусніковою, вона його арт-менеджер, тож у поважному віці кар’єра і гроші перемогли кохання, але нас те не обходить. Принаймні, Білозір’я та Черкаси він згадував й нещодавно в інтерв’ю з нагоди чергового ювілею.

Третім чоловіком знаменитої тусовщиці, багатогранної творчої особистості, але в основному – літераторки та фронтвумен проекту «Quarpa» Ірени Карпи (народилася у Черкасах 1980 року), став француз Louis Curille Trebuchet. Перепрошую – французькою не володію, тож як правильно донести прізвище того Луї, не знаю. Він крутий інженер, який займається цифровим забезпеченням культурних та медійних структур. А ще, кажуть, нащадок самого Віктора Гюго. Щоправда, якої лінії – не уточнюють. Пара побралася кілька місяців тому у Парижі.


Борис Юхно

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x