Сумка-холодильник своїми руками

Сумка-холодильник своїми руками

Сумка-холодильник – це зручна річ, що дає змогу зберігати продукти холодними або гарячими тривалий час. Для любителів подорожувати та й просто відпочивати на природі неподалік від будинку вона незамінна. Таку річ легко знайти в магазині чи на ринку, але нерідко її вартість досить висока. Та й підібрати саме таку, як вам потрібна, буває непросто. Натомість не надто складно виготовити таку сумку самостійно.

Для виготовлення термосумки знадобиться, власне, сама сумка. Якщо підходящої немає, можна зшити самому. Для цього знадобиться щільний матеріал – джинс, брезент чи інший теплоізоляційний матеріал. Може підійти і звичайний пінопласт, але краще все ж купити спеціалізований будівельний утеплювач, наприклад спінений поліетилен із шаром наклеєної фольги. Придбати його можна в будь-якому будівельному магазині або на будівельному ринку. Кількість (довжина і ширина), залежать від параметрів сумки. Матеріалу має вистачити для повної обшивки зсередини, разом із кришкою. Двосторонній скотч знадобиться для початкового кріплення утеплювача до стінок сумки, прихопіть і звичайний скотч.

Спочатку необхідно розкроїти утеплювач, відповідно до заданих розмірів сумки. Для цього достатньо уявити собі, який вигляд матиме сумка в розкладеному вигляді. Форма має нагадувати хрест. Таких же параметрів «хрест» потрібно вирізати з теплоізоляційного матеріалу і потім зібрати з нього «коробку». Стики можна прошити або просто закріпити за допомогою звичайного скотча. Потім зібрану конструкцію вставте в середину сумки, прикріпіть її до стінок за допомогою двостороннього скотча. Прошийте по контуру кришку, так само «обробити» сумку можна й на ребрах. Для зручнішого використання утеплювач для кришки краще відрізати, а потім приклеїти до основного каркасу за допомогою скотча. Ця необхідність виникає тому, що теплоізоляційний матеріал важко зігнути.

Описаний вище варіант виготовлення сумки найбільш простий. Щоб термосумка довше зберігала початкову температуру продуктів, її конструкцію доведеться ускладнити. Для цього потрібна картонна коробка відповідних розмірів. Утеплювач кріпитиметься не тільки всередині, але й зі зворотного боку картонної підставки. Тобто коробка має бути менша за внутрішній обсяг сумки з матерії.

Після того, як коробка буде підготовлена, її обклеюють зовні утеплювачем (якщо це спінений поліетилен із шаром алюмінієвої фольги, то його кріплять фольгою доверху). Зробити це можна за допомогою двостороннього скотча. Потім коробку обклеюють шаром теплоізоляції і всередині (краще зробити це в кілька шарів), фольгою всередину. Останній крок – установка конструкції всередину каркаса з тканини і закріплення його – приклеюванням або вшиванням.
Сумка-холодильник, зроблена своїми руками, може мати будь-який розмір. В цьому й полягає одна з основних переваг самостійного виготовлення подібних речей. Можна зробити міні-сумку для перенесення в ній одного або двох контейнерів із їжею, для обідів на роботі. У такому разі потрібно враховувати, що внутрішній об’єм має вміщувати крім самого посуду ще й охолоджувальний елемент.

Щоб продукти якомога довше залишалися холодними, всередину термосумки можна покласти охолоджувальні елементи. Їх можна придбати готовими, а можна зробити самостійно. Для цього знадобиться пластикова ємність (наприклад, пляшки необхідного об’єму). У них заливають рідину. Краще використовувати спиртовий або соляний розчин, концентрація якого дає змогу рідині замерзнути в морозильній камері. Обов’язково потрібно залишати в ємності невелику кількість повітря, щоб при відтаванні пластик не лопнув під тиском рідини, що розширюється.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x