Черкаські кінологи взяли участь у змаганнях в Одесі

Черкаські кінологи взяли участь у змаганнях в Одесі

В Одесі відбувались Всеукраїнські змагання з аджиліті – міжнародний вид кінологічного спорту. На змаганнях зібрались учасники з 7 різних міст України. Представники Черкаської філії Всеукраїнської федерації кінологічного порту посіли призові місця та вибороли золото. Про це інформує сайт «Черкаський спорт».

Спортсмен, Анна Сторчеус, розповідає, що її собаці породи бігль вже 6 років.
– Наша історія в аджиліті почалась ще 3 роки тому, тоді в мене і надії не було на те, що з нас щось вийде.
У змаганнях Анна на трасі для досвідчених зайняла 4-ту сходинку з мінімальним відривом від третього місця. Але при цьому не розчарована:
– Кожне змагання – це колосальний досвід, змагання в Одесі не виключення. Кожного разу ми відкриваємо щось нове, знаходимо помилки, або намагаємося переступити за грані наших можливостей і зробити разом з Хеною (ред. кличка собаки) те, що не завжди виходило. З кожним змаганням, тренуванням, ми починаємо ставати все кращою командою!

Впродовж двох днів суддівство на трасах змагань здійснював запрошений суддя міжнародного класу з Чехії – Petr Pupik. На рахунку судді Чемпіонати світу та національні чемпіонати європейських країн.

Дуже позитивними емоціями, та бурхливими переживаннями змагання запам\’ятає, й ще один учасник команди з аджиліті – Сергій Котолуп.
У перший день змагань Сергій разом з його вихованцем – таксою Діною посів 1 місце на трасах своєї категорії. Для нього це було неочікуваністю, адже як молодий спортсмен розраховував отримати лише досвід від змагань:
– Для мене це були лише 6-ті змагання з аджиліті, надто вдячний тренеру, батькам та нашій команді \’\’TALEXDOG\’\’. Впродовж постійних тренувань та вивчення траси мої колеги допомагали та підказували мені. У цьому спорті важлива тактика, правильність та точність рухів і команд. Наразі моїм досягненням я завдячую тренерському складу та команді.
Тренер команди, Олександр Толстоп\’ят задоволений результатом виїздних змагань.
– Пишаюсь результатом своїх вихованців, вони надзвичайно старались, щоб досягти такого результату. Взимку ми спеціально шукали місце для занять і знайшли змогу орендувати крите приміщення, впевнений немалим чином такі регулярні тренування й дозволити отримати такий результат.

До слова спортсменам 14 та 15 років, вони є вихованцями Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру, гуртка \”Юний кінолог\”. Попереду Черкаської команди змагання у Сумах, а також семінар із одним з найкращих тренерів України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x