Справляння ЄСВ та відповідальність роботодавців

Справляння ЄСВ та відповідальність роботодавців

1. Про зміну рахунків для перерахування ЄСВ з 2 травня 2019 року
Чинні на даний час рахунки для сплати ЄСВ діятимуть лише до 26 квітня 2019 року включно. Наголошую на відсутності «перехідного» періоду, під час якого платники ЄСВ мали б змогу сплачувати внесок як на нові, так і на «старі» рахунки (!).
Як правильно заповнити розрахункові документи на сплату внеску? – слід обрати правильний рахунок, вірно заповнити поле «Призначення платежу» та вказати символ рахунку для зарахування ЄСВ в органах ДФС. Реквізити рахунків та символи для перерахування можна завантажити з сайту ДФС у Черкаської області або прямо з порталу ДФС України. Реквізити та зразки заповнення також ми розмістили у центрах обслуговування платників.

2. Як правильно платникам сплачувати ЄСВ у квітні та з травня п.р. (з врахуванням вихідних та святкових днів) – на прикладі Черкас. Варто пам’ятати, що до 26 квітня включно ЄСВ перераховують на рахунки, які діють до 26 квітня включно та з 2 травня – виключно на рахунки, які діють з 2 травня

Приклади для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, фізичних осіб – підприємців та членів фермерського господарства – платників м.Черкас.
Так, роботодавці сплачують ЄСВ «не пізніше 20 числа наступного місяця», самозайняті особи та члени фермерського господарства за себе за ІІ квартал поточного року – «до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок», особи, що провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства за 2018 рік — до 1 травня поточного року.
Особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства можуть сплатити єдиний внесок за 2018 рік або до 26 квітня включно на рахунки, які діють до 26 квітня включно або 2 травня на рахунки, які діють з 2 травня
У разі сплати ЄСВ до 26 квітня включно платники внеску обирають виключно реквізити, що діють до 26 квітня включно

3. Найближчі терміни сплати ЄСВ: до 2 травня включно для осіб, що провадять незалежну професійну діяльність та членів фермерського господарства за 2018 рік. Повторюю, вони можуть сплатити єдиний внесок за себе не пізніше 26 квітня 2019 року на рахунки, які діють до 26 квітня включно та мають право сплатити єдиний внесок 2 травня на рахунки, які діють з 2 травня А від 2 травня 2019 року платники єдиного внеску сплачують його виключно на рахунки, які діють з 2 травня.
4. Як дізнатися про наявність/відсутність заборгованості з єдиного внеску. Для цього можна особисто звернутися до ДФС з відповідною письмовою заявою, або безпосередньо переглянути інформацію щодо заборгованості зі сплати єдиного внеску в «Електронному кабінеті платника», обравши в меню приватної частини кабінету «Стан розрахунків з бюджетом»: goo.gl/FGH2FT

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x