З якими продуктами не слід поєднувати хліб?

З якими продуктами не слід поєднувати хліб?

Чомусь у багатьох людей сформувалася звичка їсти хліб з усіма продуктами. І хоча ми стежимо за вагою, скрупульозно підраховуємо калорії, але так і не навчилися їсти хліб із користю для здоров’я. Швидше навпаки: хліб із варенням, із картоплею або кашею нас привчили їсти батьки, а їх – бабусі з дідусями.

Фруктовий салат. Ця страва не легка сама по собі, чимало цукру і клітковини у фруктах у поєднанні з хлібом спричиняють печію.

Квашена капуста. Їсти хліб із кислою капустою вкрай шкідливо, таке поєднання продуктів провокує бродіння у шлунку і здуття живота. Дієтологи взагалі не рекомендують їсти хліб із будь-якими соліннями.

Варення. Сніданок по-американськи: тост із маслом і варенням – смачно і ситно. От тільки не корисно. Такий сніданок або перекус наситить ненадовго, а проблеми зі шлунком і зайва вага гарантовані.

Гриби. Гриби самі по собі – одні з важких для переварювання страв, не дарма дієтологи рекомендують утриматися дітям до 14 років від вживання цього продукту. Впоратися з такою важкою їжею важко не тільки дитині, але й дорослому, а якщо додати ще й шматок білого хліба, то переварити грибне блюдо стане ще важче.

Жирна їжа. Оскільки білий хліб ускладнює процес травлення, то краще не їсти його з жирним м’ясом або рибою, краще взяти шматок чорного хліба. Всупереч розбіжності в думках, дієтологи радять їсти м’ясо з хлібом: так воно краще засвоюється.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x