Черкаські спортсмени підбили підсумки місяця

Черкаські спортсмени підбили підсумки місяця

Спортсмени, тренери і представники влади, котрі опікуються спортом на Черкащині, зібралися днями в прес-центрі «Нової Доби», аби вже традиційно підбити підсумки спортивного місяця. Під час заходу за столом зібралися віце-чемпіонка Європи зі спортивного самбо Владислава Торопцева, тренер-викладач зі стрільби кульової Наталія Чепурна, представник спортивного орієнтування Віталіна Джулай, тренер-викладач стрільби з лука Едуард Калініченко та інші. Вони розповіли про досягнення своїх спортсменів і плани на майбутнє. Про загальний розвиток спорту на Черкащині на цей період повідомив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Максим Зеленський.

Черкаські спортсмени підбили підсумки місяця

– Найбільшою нашою гордістю нині є срібна призерка чемпіонату Європи серед молоді, майстер спорту із самбо, віце-чемпіонка Європи зі спортивного самбо Владислава Торопцева. Саме її визнано спортсменкою місяця, – відзначив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Максим Зеленський. Він також повідомив про важливість щомісячного підбиття підсумків для спортсменів. За його словами, так дії стимулюють. – Не дивлячись на організацію змагань, тренування, хотілося знайти момент для висвітлення того, чого досягли федерації у видах спорту, адже на завжди батьки можуть бути присутні на змаганнях, адже не всі змагання відбуваються на території Черкащини.

Одним із найбільших нововведень, на які очікує вся спортивна громадськість області, є перші обласні змагання з плавання. Стартують обласні змагання на центральному стадіоні. Вони відбуватимуться 3 дні, в різних вікових групах. Особливо вони цікаві тим, що ми дійсно переходимо більше до професіоналізму, до участі в офіційних стартах на Всеукраїнському рівні і до формування збірної команди області як резерву.
Паралельно існує проект будівництва басейну, який виводить нас на всеукраїнський рівень, адже це вартісний проект. У зв’язку з останніми змінами, в яких наше профільне Міністерство прийняло програму щодо можливості будівництва, ремонту, реконструкції змагальних та тренувальних басейнів для плавання 25х50 м нашим управлінням було адаптовано існуючу проектно-кошторисну документацію до вимог федерації плавання та відправлено на конкурс до Міністерства щодо можливості будівництва такого басейну. Чорнобай та Монастирище подали проектно-кошторисну документацію щодо реставрування басейнів. Якщо нас підтримають на державному рівні, то ми матимемо три діючих 25-метрових басейни.

Черкаські спортсмени підбили підсумки місяця

Чи не найбільше уваги в присутніх викликала юна самбістка Владислава Торопцева. Завдяки призовому місцю на Чемпіонаті Європи дівчині вдалося стати спортсменкою місяця.
– Чемпіонат Європи проходив на Кіпрі, в м. Лімасол, – говорить віце-чемпіонка Європи зі спортивного самбо Владислава Торопцева. – Захід був дійсно дуже насичений, було дуже багато учасників, дуже цікаво. Дійсно було важко, адже до цього я жодного разу не боролася з цими людьми, не знала, що вони собою являють. Постійно тренувалася, щоб показати високий результат. Боролася з румункою, яку я перемогла. У фіналі ж здолати суперницю, на жаль, не вдалося.

Черкаські спортсмени підбили підсумки місяця

– Владислава – це наша гордість. Вона призерка змагань по дзюдо. Згодом спробували по самбо. І вона стала чемпіонкою України по самбо серед молоді, бронзовою призеркою на чемпіонаті України по самбо серед дорослих, здобула звання майстра спорту, – продовжив розмову директор Чорнобаївської районної ДЮСШ, тренер з боротьби самбо Анатолій Євгенович Снітко. – Вона перша наша зірка, яка виїхала на чемпіонат Європи, але не єдина. Наша спортивна школа завжди брали участь у Чемпіонатах України. Ми підготували 5 майстрів спорту саме по дзюдо.

Черкаські спортсмени підбили підсумки місяця

Про свої досягнення розповіли також стрілки.
– Нещодавно ми повернулися з міжнародних змагань, це був перший старт для нашої спортсменки Дарії Шаріпової за останні 2 роки на відкритому чемпіонаті, – говорить тренер-викладач зі стрільби кульової Наталія Юріївна Чепурна. – Минулого року в нас сталася трагедія: згоріло наше стрільбище у Львові. На даний момент в Україні немає відкритого тиру. У Вінниці намагаються зробити невеличке на 8 чи 10 стрілкових місць. Нам запропонували поїхати на міжнародні змагання, вони заплановані у Європейському календарі та Всесвітньому календарі. Ці змагання традиційні. Цьогоріч були ювілейні. 50-й кубок звільнення, який проходив в м.Чизень Чеської республіки. Їздили ми туди втрьох: я, Дмитро Мельяненко та Дарія Шаріпова. Було 650 учасників з 35 країн світу, більше 100 осіб на вправі приймало участь. Даша виступала у вправах «пневматична гвинтівка» на 10 м, і дві вправи з малокаліберної зброї. І от в одній вправі з малокаліберної зброї «стрільба лежачи» вона посіла 3-тє місце. Були дуже складні погодні умови. Було дуже холодно. Це для стрільби критично, тому що ми не маємо можливості одягати на себе додаткові шари одягу. Був вітер і дощ. Дар’ї пощастило трошки більше, ніж мені. Тому що в мене на зміні був дощ, у неї його не було. Дарія показала найвищий результат з нашої збірної команди України. Гвинтівку медаль завоювала тільки Даша.

Черкаські спортсмени підбили підсумки місяця

– Я сьогодні розкажу про всю федерацію спортивної гімнастики, – зазначила ще один спікер заходу директор ОДЮСШ «Олімпія»ГО ЧО ФСТ «Україна» Лідія Петрівна Ленська. – У нас 4 дні буде відбуватися відкритий чемпіонат, який проходить за допомогою управління у справах сім’ї, молоді та спорту. До нас приїдуть гімнасти з 16-ти регіонів України. Загалом гімнасти достойно розпочали спортивний сезон 2019 року. В квітні відбулися двічі міжнародні змагання. В палаці спорту м. Київ на кубок ім. Стелли Захарової Чепурний і Ковтун завоювали 6 золотих і 8 срібних медалей. В Мінську, в 2-ій половині квітня, теж проходили міжнародні змагання. Там наші спортсмени вибороли 2 перших, одне 2-ге та одне 3-тє місце.

Щойно спортсмени Черкащини повернулися з чемпіонату України серед Юнаків Олімпійські надії. Черкащина була представлена 4-ма командами. Дякую, Максиму Васильовичу, було профінансовано всі команди. Результат наступний: команда №1 (юнаки) виборола 1-ше місце серед 20-ти команд України, команда №2 виборола 7-ме місце. Дівчата в цьому році теж гарно виступили. Команда №1 посіла 4-те місце, команда №2 посіла 12 місце.Наші спортсмени вибороли 3 золоті і 4-ри бронзові нагороди на цьому чемпіонаті України. Гімнасти були представлені 3-ма школами Черкащини: ШВСМ, ОДЮСШ Олімпія, КДЮСШ Спартак.
На сьогодні у нас дуже потужні плани, тому що в цьому році, в червні в нас в Угорщині відбудеться чемпіонат світу серед юніорів та молоді, до якого готується Ілля Ковтун, Назар Чепурний та Дмитро Шишко. На Чемпіонаті світу від країни мають право виступати лише 3 спортсмени. Два з них точно наші, можливо і третій.
У нас також відбудуться міжнародні змагання в кінці травня, на яких також будуть виступати Шишко і Севрук. Севрук абсолютний чемпіон України, 2005 р. н. Нам зараз набагато легше, ніж кілька років тому що ми відчуваємо підтримку і облдержадміністрації, також нам допомагають відділення НОК В Черкаській області.

Черкаські спортсмени підбили підсумки місяця

Великий внесок у досягнення спортивної галузі області в цьому місяці зробили і спортсмени, які обрали спортивне орієнтування.
– В нас квітень був досить насичений, – розповіла представник спортивного орієнтування Віталіна Олександрівна Джулай. – Ми побували в м. Суми на чемпіонаті України. Далі чемпіонат області і знову Чемпіонат області в Чернівцях, з якого ми повернулися. Наша переможниця Анастасія Хворостян – абсолютна чемпіонка України, їй в області взагалі немає рівних, вона навіть зараз виступає у старшій віковій групі. В м. Суми здобула 4 золоті нагороди. Анастасія Зелена та Анастасія Кордонська – бронзові призерки чемпіонату України. Крім цього, Анастасія Кордонська вперше побувала в Естонії.

Черкаські спортсмени підбили підсумки місяця

Ще одними успішними спортсменами цього місяця стали лучники.
– Хочеться також поділитися гарними новинами, – повідомив тренер-викладач стрільби з лука Едуард Калініченко. – 2019 рік ми почали і продовжуємо з гарними результатами. В основному завдяки нашій юній спортсменці Єлизаветі Сікало, яка не змогла сьогодні бути присутня, адже представляю збірну команду України в Словенії на етапі кубка Європи. У вересні вона виконала норматив майстра спорту України, і після цього її результати стали рости. Після завоювання срібної нагороди на Чемпіонаті України вона потрапила на відбір і в складі збірної України вперше поїхала на міжнародну арену – чемпіонат Європи, де командою, разом ще з двома дівчатами, вибороли срібну нагороду. Після цього тренер викликав її на міжнародний турнір, гран-прі Європи, де наші дівчата командою вибороли бронзову нагороду. В особистому заліку Єлизавета стала 6-та, це при тому, що в кожній категорії було близько 80-ти учасників. А з 30 квітня по 4 травня відбулися відкриті всеукраїнські змагання зі стрільби з лука Олімпійські надії в м. Львів, де наша спортсменка Єлизавета Сікало перемогла. Сподіваємося, що наша Черкащанка буде представляти збірну України на світовій арені.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x