Поради успішних людей від журналу «Форбс»

Поради успішних людей від журналу «Форбс»

«Форбс» (англ. «Forbes») – американський діловий журнал, один із найавторитетніших і найвідоміших економічних друкованих видань у світі. Найбільш відомий тим, що постійно пише про найзаможніших людей світу. На основі багатьох інтерв’ю з найуспішнішими людьми журналісти видання уклали список порад, дотримання яких може допомогти будь-якій людині теж стати успішною.

1. Людина, яка ніколи не помилялася, ніколи не пробувала зробити що-небудь нове. Більшість людей не пробує робити нічого нового через страх помилитися. Але цього не треба боятися. Найчастіше людина, яка зазнала поразки, дізнається про те, як перемагати, більше ніж та, до якої успіх приходить одразу.

2. Освіта – це те, що залишається після того, коли забуваєш усе, чого вчили в школі. Через 30 років ви точно забудете все, що вам доводилося вивчати у шкільні роки. Запам’ятається тільки те, чого ви навчилися самі.

3. Уява важливіша за знання. Знання обмежене, уява ж охоплює весь світ. Те, що ми маємо зараз, досягнуте за допомогою уяви наших прадідів. Те, що у нас буде в майбутньому, буде побудоване за допомогою нашої уяви.

4. Секрет творчості полягає в умінні приховувати джерела свого натхнення. Вас можуть надихати інші великі люди, але якщо на вас дивиться весь світ, ідеї мають бути унікальними.

5. Є два способи жити: ви можете жити так, ніби чудес не буває і так, ніби все на цьому світі є дивом. Якщо жити, ніби нічого в цьому світі не є дивом, то ви зможете робити все, що захочете, і у вас не буде перешкод. Коли житимете так, ніби все є дивом, то ви зможете насолоджуватися навіть найменшими проявами краси. Якщо ж жити одночасно двома способами, то життя буде щасливим і продуктивним.

6. Коли людина спробує вивчити себе і свій спосіб думати, то дійде висновку, що дар уяви і фантазії означає більше, ніж будь-які здібності до абстрактного мислення. Мрії про все, чого б ви могли досягти в житті, – це важливий елемент позитивного життя. Дозвольте уяві вільно блукати і створювати світ, у якому ви хотіли б жити.

7. Щоб стати бездоганним членом отари овець, потрібно насамперед бути вівцею. Якщо хочете стати успішним підприємцем, потрібно починати займатися бізнесом прямо зараз. «Хотіти почати, але боятися наслідків» ні до чого не приведе. Це справедливо і в інших сферах життя: щоб вигравати, потрібно грати.

8. Потрібно вивчити правила гри. А потім потрібно почати грати краще за всіх. Просто, як і все геніальне.

9. Вкрай важливо не припиняти задавати запитання. Цікавість не випадково дана людині. Розумні люди завжди ставлять запитання. Запитуйте себе та інших людей, щоб знайти рішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x