Як очистити пори на носі в домашніх умовах?

Як очистити пори на носі в домашніх умовах?

Розширені пори – проблема, знайома людям із будь-яким типом шкіри. Щоденний ретельний догляд і очищення допоможуть позбутися недоліків. Для більшої ефективності і довготривалого результату необхідна не тільки чистка, але і звуження пор, подальше зволоження шкіри. Подібний догляд можна забезпечити в домашніх умовах – про це читайте далі в матеріалі.

Чистку будь-якими засобами потрібно починати з розкриття пор. З цим добре впорається пара. Розпаривши шкіру, можна легко видалити забруднення. Для ванночки у глибоку ємність набирають окріп, голову накривають рушником і тримають обличчя над парою. Процедуру проводять протягом чверті години. Посилити очисний ефект допоможуть ефірні олії. Для жирної шкіри, схильної до утворення прищів, згодиться олія чайного дерева.

Очистити шкіру допоможуть спеціальні смужки і пластирі, що містять пом’якшувальні компоненти, фруктові кислоти і рослинні екстракти. Смужки приклеюють на чисту суху ділянку. Речовини, що вони містять, розм’якшують сальну «пробку». Знімаючи смужку, позбуваєтеся і забруднення. Процедуру проводять увечері, щоб шкіра заспокоїлася до ранку.

Домашні скраби добре очистять і видалять відмерлі лусочки шкіри. Регулярне застосування допоможе вирівняти колір обличчя, позбутися висипань й інших дерматологічних проблем.

Скраб із вівсяних пластівців.Склад: пластівці – 100 г, гаряча вода – 200 мл. Пластівці заливають водою і залишають, щоб вони набрякли. Остиглу масу наносять на шкіру круговими рухами, залишають на кілька хвилин. Змивають скраб прохолодною водою.

Соляний скраб. Склад: сіль – 5 г, очищувальне молочко для шкіри або жирні вершки – 5 г. Сіль додають у молочко і ретельно розмішують. Готовий скраб наносять масажними рухами на розпарену і зволожену шкіру. Склад залишають на обличчі протягом хвилини і змивають.

Важливо! Скраби не можна використовувати при запаленнях і прищах. Тверді частинки можуть травмувати шкіру, спричиняючи інфікування здорових ділянок.

Також очистити і звузити пори на носі допоможуть маски. Компоненти, що в них входять, матують і зволожують епідерміс, регулюють вироблення шкірного жиру, завдяки чому ефективно лікують вугри і запалення. Домашні маски допомагають вивести токсини, зменшити почервоніння й освітлити шкіру.

Маска з активованим вугіллям. Склад: активоване вугілля в таблетках – 2 шт, молоко – 1 ст. л., желатин – 1 ч. л. Вугілля подрібнюють, розчиняють у підігрітому молоці і туди ж додають желатин. Розмішують, щоб не було грудок. Маску наносять на попередньо розпарене обличчя і вбивають пальцями в шкіру. Залишають до повного висихання, а потім знімають з обличчя, не змиваючи. Маска з вугіллям «витягує» сальні «пробки». Насамкінець шкіру протирають кубиками льоду, вмивають водою і змащують зволожувальним кремом.

Огіркова маска. Склад: олія оливи – 1 ст. л., кефір – 1 ст. л., половинка огірка. Огірок чистять від шкірки і дрібно натирають на тертці. Беруть шматок марлі і загортають у неї кашку. Потім вичавлюють сік, змішують його з іншими інгредієнтами. Маску накладають на розпарену й очищену шкіру обличчя на 20 хвилин. Змивають прохолодною водою.

Реклама

5 2 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x