Що робити, якщо волосся швидко жирніє?

Що робити, якщо волосся швидко жирніє?

Посилене саловиділення шкірних покривів називають себореєю. При легких її проявах до вечора волосся стає трохи жирнішим біля коріння, а до ранку шкірне сало поширюється вже до кінчиків волосся. У цьому випадку найбільш неприємним моментом є потреба щодня мити голову. Якщо вам знайома ця проблема – дізнайтеся, як її подолати.

Насамперед важливим є посилене очищення волосся і шкіри голови від шкірного сала. При цьому потрібно використовувати засоби, які нормалізують діяльність сальних залоз, адже надмірне очищення призводить до посиленого вироблення шкірного сала. Популярні нині (і, крім того, дієві) домашні маски, шампуні й ополіскувачі для жирного волосся.

Домашні маски
У більшості випадків базою для масок від жирного волосся служить жовток або білок курячого яйця. Візьміть білки 2 яєць, збийте їх у піну. Її втирають у шкіру голови. Коли білок висохне, голову можна помити звичайним шампунем.
Для приготування яєчно-спиртової маски до 1 жовтка домішують по 1 ч. ложці спирту і води. Вимийте волосся й обробіть маскою шкіру голови. Через 10 хвилин сполосніть теплою водою.
Для того, щоб зробити білково-ромашкову маску, 2 ст. ложки висушених квіток ромашки заливають 50 мл окропу. Настоюють 3–4 години. До збитого в піну яєчного білку додають проціджений ромашковий настій. Отриманою сумішшю обробляють шкіру голови і залишають до повного висихання. Миють голову звичайним шампунем.
Для хлібної маски 200 г чорного хліба (можна скоринки і сухарі) заливають 100 мл окропу. Залишають для набухання на 1 годину під кришкою. Охолоджений розмоклий хліб розтирають у кашу, яку втирають у шкіру голови. Накривають волосся шапочкою для душу, замотують рушником і залишають на 30 хвилин. Миють голову без шампуню.

Рослинні олії
Парадокс, але рослинною олією можна перемогти проблему жирного волосся. Ефективна дія деяких ефірних олій (таких як камфорна або кедрова) в боротьбі проти жирного волосся доведена багаторічним досвідом і позитивними відгуками сучасних жінок.

Трав’яні ополіскувачі
Після того як ви помили волосся шампунем, його можна сполоснути натуральним відваром із трав.
Кора дуба. На 500 мл води беруть 1,5 ст. ложки кори дуба. Доводять до кипіння і варять 15 хвилин.
Звіробій. Траву (5 ст. ложок) заливають окропом (500 мл) і настоюють півгодини. У такий же спосіб можна приготувати ополіскувач із подорожника, цвіту липи та деревію.
Червона горобина. Сухі ягоди (4 ст. ложки) заливають окропом (500 мл) і тримають на слабкому вогні 10 хвилин. Аналогічний рецепт застосовують для хвої ялиці, сосни і ялини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x