На Кам’янщині шукають інвесторів для подальшого розвитку туристичної інфраструктури

На Кам’янщині шукають інвесторів для подальшого розвитку туристичної інфраструктури

Однією зі складових розвитку Кам’янської міської об’єднаної територіальної громади є — туризм. Цей напрямок офіційно затверджено в Стратегії розвитку громади до 2028 року, де чітко визначено пріоритетні для громади сфери розвитку: * розвиток туристичної галузі; * підтримка підприємництва; * екологія громади. За інформацією Кам’янської міської ради.

Маючи велику історичну та культурну спадщину, міська влада, зосередила чимало ресурсів на покращення туристичної привабливості регіону. Можна з впевненістю говорити, що в останні роки місто активно розвиває інфраструктуру. На завершальній стадії знаходиться реалізація туристичного проекту «Розбудова та облаштування туристичного об’єкту «Тясминського каньйону» в м. Кам’янка Черкаської області» за кошти державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Вартість проекту складає понад 7 млн. грн. Цьогоріч в травні відкрили одну з найбільших сакурових алей в країні протяжністю майже 800 метрів.

Громада постійно приймає участь в конкурсах та грантах, які мають покращити туристичну інфраструктуру громади. Наступним амбіційним проектом стане реконструкція території нижнього парку, який має стати однією з родзинок міста, на кшталт дендропарку в Кропивницькому чи Умані. В червні в місті відбудеться другий фестиваль класичної та джазової музики Kamianka Musik Fest.

Одним із факторів, що виділяє Кам’янку серед багатьох населених пунктів, це її вигідне географічне положення, багата історична та культурна спадщина, найкоротший шлях до Холодного Яру.new_2

«Прикладаючи зусилля до розвитку туризму в громаді, для нас залишається не вирішеною одна проблема – це відсутність готелю» — розповідає Кам’янський міський голова Володимир Тірон, член правління Асоціації міст України.

Вже зараз в громаді знаходиться багато туристичних об’єктів, що користуються популярністю у туристів та гостей міста, це і грот кінця XVIII століття, літературно-меморіальний музей ім. О. С. Пушкіна та П. І. Чайковського, ці два прізвища відомі у всьому світі. Багатьом людям цікаво дізнатися більше, але на жаль всі екскурсії та заходи розраховані лише на один день, а все через відсутність функціонуючого готелю. На території міста розташоване чотириповерхове приміщення колишнього готелю «Кам’янка», яке не функціонує багато років, а теперішні його власники не поспішають вкладати кошти у відновлення його роботи.

Та не туризмом єдиним нині живе кам’янська громада, є і успішний досвід співпраці з закордонним інвестором. Нині на території міста споруджується сонячна електростанція, де інвестором виступає норвезька компанія Scatec Solar, загальний обсяг інвестицій в будівництво сягає близько 30 млн євро.

«Міська рада готова в межах своїх повноважень, всіляко сприяти та допомагати інвестору, який виявить бажання відкрити готель чи хостел на території громади. Ми готові запропонувати наявні у комунальній власності міста земельні ділянки чи приміщення», – зазначає очільник міста.

Інформацію про вільні ділянки можна знайти на офіційному сайті kammiskrada.gov.ua чи завітавши до міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x