«Чисто там, де ти»: містян закликали долучитися до Екодня

«Чисто там, де ти»: містян закликали долучитися до Екодня

Пресконференція щодо формування екосвідомості черкащан відбулася 20 червня в редакції «Нова Доба». Про це повідомляє наш кореспондент.
Під час заходу голова ГО «Корсунь має потенціал» Людмила Писаревська закликала громадян приєднатися до акції та прожити день без поліетилену.
Нагадаймо, міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на своїй сторінці у «Фейсбук» попросив українців підтримати Міжнародний день без поліетилену, який має відбутися 3 липня.

«Щоб мій заклик не залишився просто хорошою пропозицією, ми разом із Програмою розвитку ООН, між¬фракційним об’єднанням депутатів «Зелена енергія змін» та Zero Waste Alliance Ukraine вирішили провести загальноукраїнську акцію «День без поліетилену», – наголосив Семерак та додав, що пакетам є прекрасні альтернативи у вигляди екоторбинок, паперових пакетів, зроблених власноруч сіток.

Людмила Писаревська намагається сформувати екологічну моду на Черкащині. У Корсунь-Шевченківську минулого року вона організовувала прибиральні толоки, але ефект був недовготривалим: «Метою екоакцій було показати громадянам, що туризм та гостинність починається з чистоти. Найпростіше, що може зробити кожен, це допомогти прибрати стихійні смітники, які утворилися після відпочивальників на природі. Також такі заходи покликані згуртувати активних людей, що хочуть покращити своє місто».

Людмила Писаревська надихнулася ідеєю однієї ініціативної групи в соцмережі, які запустили челендж з тегом «Я прибрав – твоя черга». Активісти надіслали їй кілька торбинок із слоганом.

«Ми подумали, що це чудова ідея: торбинка корисна річ, краща за поліетилен, а також є носієм інформації. Вирішили реалізувати цю ідею в нас. Над дизайном працювали три дизайнера. Намагалися розробити цікаві зображення, що зможуть викликати в корсунців емпатію, любов до рідного міста. Слоганом обрали фразу: «Чисто там, де ти»».

Окрім цього проводили Екодні, впроваджували торбинки замість поліетиленових пакетів у місцевих маркетах. До заміни традиційних пакетиків поступово долучилися корсунська пекарня та кар’ярня.

Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x