Чотири підприємства, де працюють люди з інвалідністю, одержали погодження на пільги

Чотири підприємства, де працюють люди з інвалідністю, одержали погодження на пільги

Представників чотирьох підприємств та організацій області, на яких працевлаштовані люди з інвалідністю, заслухали сьогодні в ОДА та ухвалили рішення про одержання ними права на користування пільгами з оподаткування. Традиційно розглядали звернення під час регіональної комісії з питань надання державної допомоги підприємствам та громадським організаціям осіб із інвалідністю. Засідання відбулось під керівництвом т.в.о. голови ОДА Тараса Висоцького. Про це інформує пресслужба Черкаської ОД.

Як зазначив Тарас Миколайович, важливо, аби отримані підприємствами та організаціями податкові пільги спрямовували на удосконалення й у цілому розвиток виробництв, поліпшення умов праці та рівня її оплати, збільшення кількості робочих місць для людей з інвалідністю.

Цього дня право на пільги одержали: Звенигородське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих, підприємство «Благодія-Центр» Черкаської міської громадської організації осіб із інвалідністю «Благодія», підприємство «ЛІЗ» обласного громадсько-соціального об’єднання «Асамблея інвалідів Черкащини» та Черкаська обласна організація Українського товариства глухих.

Керівники підприємств працюють над розширенням виробничого спектру товарів та послуг, ринків збуту, створюють максимально зручні умови праці. Приміром, на підприємстві «Благодія-Центр», що реалізує продукти харчування, надає транспортні послуги, цьогорічна середньомісячна зарплатня сягає більше 5 тис.грн, порівняно з торішньою в 3,6 тис.грн. Тут працює нині 5 осіб з інвалідністю, загалом на виробництві семеро. Однак планують у подальшому збільшувати кількість робочих місць, як і розширювати виробничі потужності. Над цим уже зараз працюють. Підвищили цього року рівень заробітної плати й на підприємстві «ЛІЗ», де виготовляють меблі. Нині вона становить 4,2 тис.грн, торік – 3,7 тис.грн. А ось Звенигородське учбово-виробниче підприємство напрацьовує нині нові ринки збуту, оскільки раніше реалізовували продукцію в основному до Росії. Тут працевлаштовані до двох десятків працівників із інвалідністю, виробляють штепсельну муфту, мюзле для укопорки, шпильки для волосся, прищіпки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x