Перемогти спеку допоможуть кімнатні рослини

Перемогти спеку допоможуть кімнатні рослини

Не секрет, що найкращим способом захиститися від спеки є вирощування рослин. Адже зелені друзі не лише охолоджують повітря, а й очищають його, насичують киснем і зволожують. Зазвичай, коли говорять про таку функцію рослин, як захист від спеки, то йдеться про кущі і дерева. Та не треба забувати, що кімнатні квіти теж здатні допомогти. Але не всі.

Хлорофітум. Простий і водночас такий незвичайний хлорофітум може замінити невелику витяжку – звісно, якщо його багато. Найкраще місце для нього – кухня, оскільки він любить підвищену вологість. Слід зазначити, що для очищення звичайної кімнати достатньо буде розставити чотири горщики з хлорофітумом по кутках.

Пеларгонія. Виділяючи у повітря свій аромат, пеларгонія чудово дезінфікує забруднене різними шкідливими для організму бактеріями і мікробами повітря, очищаючи і озонуючи його. Та й сам запах пеларгонії покращує настрій. Рослини цього виду бажано висаджувати там, де завжди багато сонця. У холодну ж пору року слід утримувати цю рослину при низькій температурі, не змішуючи ґрунт із добривами. Ще однією особливістю цих рослин є нелюбов до оббризкувань. Натомість віддавайте перевагу рясному поливу.

Лимон. Як і більшість цитрусових, лимон може виділяти приємний аромат, що освіжає. Крім того, листя лимона має бактерицидні та заспокійливі властивості, а запах молодого деревця насичує повітря, очищаючи його. При цьому не варто забувати, що лимон примхливий, і в холодний період температура в приміщенні, де росте ця рослина, не має бути вищою за +13° С. Найкраще місце для рослин взимку – засклений балкон чи лоджія.

Циперус. Ця рослина – чудовий природний зволожувач повітря. Циперус належить до сімейства осокових рослин, і вибирають його за унікальні властивості. Рослина ця абсолютно безпечна для людини, тому її спокійно можна поставити в дитячій кімнаті. Варто звернути увагу на те, що циперус не любить прямих променів сонця. Рослині більше до вподоби тінь і прохолода. Ще однією особливістю в догляді за циперусом є те, що йому потрібно регулярно зволожувати корені.

Сансевієрія. Ця кімнатна квітка добре допомагає людям, які страждають від безсоння, виділяючи велику кількість кисню в повітря у нічний час доби. Поставте рослину в спальні і в такий спосіб допоможете організму повністю розслабитися і добре відпочити, а в деяких випадках це навіть позбавить безсоння. Рослина має щільне, м’язисте листя. Що яскравіше його забарвлення, то більше світла знадобиться. Для хорошого міцного сну бажано поставити в приміщенні щонайменше 6 горщиків із сансевієрією, поливати їх слід тільки через піддон, злегка підігріваючи воду для поливу в зимовий період.

Кактус. Ця загалом невибаглива рослина відома своїми йонізуючими властивостями. Вона виділяє негативні йони, що насичують повітря так званим «корисним» киснем. Цікаво, що «лисі» кактуси менш активно взаємодіють із навколишнім світом. Тому для очищення повітря краще використовувати кактуси з довгими голками. Догляд за цією рослиною абсолютно необтяжливий – всього лише місце під сонцем (у буквальному сенсі, велика кількість світла і тепла). А ось поливати кактус бажано якомога рідше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x