Черкащани зможуть пройти безкоштовне тестування на вірусний гепатит С

Черкащани зможуть пройти безкоштовне тестування на вірусний гепатит С

До Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами в Україні всіх бажаючих черкащан запрошують долучитися до безкоштовного тестування на вірусний гепатит С. Про це повідомляє Благодійна організація «Від серця до серця».

Так 26 липня з 11:00 до 15:00 біля Будинку Торгівлі буде працювати мобільна амбулаторія. Тестування проводитимуть експрес-тестами, анонімно та абсолютно безкоштовно.

На місці будуть працювати соціальні працівники. Вони надаватимуть кваліфіковану консультацію та інформацію, про способи запобігання і шляхи подолання захворювання.

Для довідки:

Гепатиn C — інфекційне захворювання, яке вражає як печінку, так й інші внутрішні органи та тканини лімфоїдного та нелімфоїдного походження (зокрема, кістковий мозок, щитоподібну залозу тощо). Інфекція часто перебігає безсимптомно, але хронічна її форма призводить до утворення фіброзу в печінці і в кінцевому результаті до цирозу, чи раку печінки (гепатокарциноми).

Зараження відбувається парентерально, від прямого потрапляння вірусу з крові у кров, під час внутрішньовенного вживання наркотиків, чи при переливанні крові, внаслідок погано стерилізованого медичного обладнання. Вірус зберігається в печінці у близько 85 % інфікованих. Стандартно гепатит C лікують за допомогою противірусної терапії, і 50-80 % людей, що проходять таке лікування, видужують.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x