Понад 100 мільйонів гривень Держпродспоживслужба зобов\’язала повернути споживачам

Понад 100 мільйонів гривень Держпродспоживслужба зобов\’язала повернути споживачам

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів провела перевірку додержання вимог щодо ціноутворення і зобов\’язала порушників повернути громадянам кошти на суму 105,5 млн. грн. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.
Під час проведення перевірок порушення встановлені у 238 випадках. За результатами проведених перевірок прийнято понад 15о рішення про застосування до суб\’єктів господарювання адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 6,6 млн. грн. і 129 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафів на загальну суму 31,4 тис. грн.
Також складено 170 приписів щодо усунення порушень під час формування, встановлення, застосування державних регульованих цін/тарифів та приведення їх у відповідність з вимогами чинного законодавства.
У результаті зменшення розмірів запланованих і затверджених тарифів на житлово-комунальні та інші види послуг, а також приведення цін на фармацевтичному ринку до економічно обґрунтованого рівня, в першому півріччі 2019 року Держпродспоживслужба попередила обрахування споживачів в розрахунку на річні обсяги надання послуг на загальну суму 32,3 млн. грн.
Також протягом звітного періоду виявлено необґрунтоване фінансування з бюджету на виплати пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги на 5,3 млн. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x