Коли повернеться спека на Черкащину, розповів головний синоптик

Після липневої погодної плутанини всі сподівалися на серпень з його атмосферною стійкістю. Але він, як і його попередник, проявляє неврівноважений характер. Прикладом цього були минулі вихідні, зазначає начальник Черкаського обласного гідрометцентрі Віталій Постригань, коли в південних районах області випало до 10-12 мм, а місцями до 19 мм опадів на середньому температурному фоні +16..+17º, що нагадує про близьку осінь.

Проте чекаємо на погодні зміни. Якщо циклони з північними або південними дощами не завжди досягають кордонів нашої області, то теплі повітряні течії обмежень не мають. Тож вже цього тижня західні вітри відтіснять прохолодну та вологу повітряну масу на схід і Черкащина опиниться в теплій частині чергового атлантичного циклону, де пануватимуть південні сухі вітри.

Вже із вівторка температурний фон почне повільно зростати, вдень повітря прогріється до 23-25º, а надалі повернеться спека із температурою вночі 13-18º, вдень 26..31º.
8-9 серпня можливі невеликі грозові дощі, а в решту часу без опадів.
А що ж чекати від серпня – 2019 взагалі? За попередніми розрахунками Черкаського обласного гідрометцентру, він очікується в цілому помірно-теплий та з достатньою кількістю опадів. При цьому після чергування прохолоди і спеки в перші 20 днів місяця, надалі існує вірогідність похолодання. Нагадаємо, що за кліматом, приблизно 1 раз в 8-10 років нічна температура повітря наприкінці серпня може знижуватися до +1..+3º! А в таких умовах на ґрунті вже можливі заморозки! Щодо опадів в цьогорічному серпні, то найбільша їх кількість передбачається в останні 10 днів місяця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x